Vi fulgte pressekonferansen før Merseyside-derbyet!

Jürgen Klopp kom med siste nytt før kampen mot Everton på Goodison Park.

Starter 13.30

Jürgen Klopp skal møte pressen før Everton-kampen i morgen.

Pressekonferansen blir streamet på YouTube, og du kan se den i videovinduet øverst.

Vi følger med på hva tyskeren har å si og oppdaterer underveis!

Jürgen Klopp har ankommet!

Om Merseyside-derbyet

Vi vet alle at det er noe spesielt rundt derbyer. Først og fremst er det en fotballkamp, og det er slik vi vil se på det. 

– Det er det, stort sett. Vi vet hva våre supportere vil og vi er ikke redd for å misforstå supporternes sjel i det.

– Vi prøver å oppfylle deres drømmer og ønsker, og derby-kamper er mer i fokus, men fra vårt ståsted er det en fotballkamp som vi må angripe som en normal kamp. 

Liverpool har en ekstra dag hvile

– Den ekstra dagen hjelper vanligvis når vi har en dag mindre. Du har bare den ene restitusjonsdagen, egentlig er dette den andre, noe som er viktig for guttene. 

– Det er vanskelig å trene skikkelig, og så skal man spille igjen, det er en stor forskjell (en ekstra restitusjonsdag), vi får se.

Om Mohamed Salah og Gullballen

– Jeg var overrasket for å være ærlig (at Salah endte på syvende plass). Det er ikke i mine hender, jeg så stemmene et sted. Er det journalister som stemmer fram Ballon Dor?

– Ja, sier ene journalisten.

– Da er det ikke min feil, da er det deres. Sånn er det, dere er journalister og hvis dere tenker han burde være høyere oppe så må dere overbevise deres kolleger. 

– Jeg er ikke helt sikker på at det er 100%, men du kan alltid gi den til Lionel Messi. For en karriere han har hatt, for en fotballspiller i alt mulig, men hvis du ikke gir det til Robert Lewandowski denne gangen er det ganske vanskelig å få den i det hele tatt.

– Mo burde vært høyere oppe, det er alt.

Om Liverpools fantastiske offensive form

– Det er øyeblikk hvor jeg kan nyte det, spesielt når vi scorer et mål når ikke så mye annet er å like. Noen av målene vi scorer er veldig fin, men jeg søker ikke etter å nyte.

– Jeg kan nyte dem når jeg ser dem igjen etterpå. Under kampen er jeg ikke i sinnet til å kose meg.

Om formen betyr noe før en slik kamp

– Jeg tror tidligere form betyr noe. Vi spiller god fotball og hvis vi gjør det er vi vanskelig å spille mot. Det er planen vår.

Hvor viktig det er å holde et kaldt hode i en slik kamp

– Det er alltid viktig i fotball. Vi skal spille skikkelig fotball og da trenger man kalde hoder. Vi er fremdeles et emosjonelt lag, men vi må bruke følelsene riktig i en slik kamp. Det er planen. 

Skaden til Van Dijk i fjor

– Vi er mennesker så det er vanskelig å glemme noe slikt, eller ignorere det. Det er ikke en situasjon som plutselig kan skje i en kamp. Det skjer ikke veldig ofte. Jeg husker ikke en lignende situasjon siden den.

– Det kan skje, og det kan være uheldig at en spiller blir skadet. Virgil er veldig erfaren og han har slike situasjoner hele tiden hvor han må være fri for alt han kan ha i hodet.

Om Van Dijks comeback

– Han kom tilbake på en brilliant måte. Det er de små tingene, så fort noen sier at det ikke var slik det var før så er det bare tull. Alle trenger tid på å komme seg tilbake, han hadde et full pre-season, som hjalp godt. 

– Siden den har vi måtte lære å leve med det. Når det er tre kamper i uken så må han ha litt pause, selv om det ikke så slik ut. Vi må ha det i hodet at fra tid til annen, men hans comeback er veldig bra. 

Skadesituasjonen (Gomez, Keita, Jones)

– Nei, de er ikke klare. Alle kommer nærmere, spesielt Joe er ikke langt unna lagtrening. Samme med Naby.

– Bobby trenger nok en uke til, men Curtis er helt fin og gjør det han får lov til. Han har ikke lov å spille for øyeblikket, så vi må vente på klarsignal fra legene.