I én sak står Premier League-klubbene samlet

Det er ingen som ønsker VM annethvert år.

På torsdagens Premier League-møte har klubbene diskutert FIFA sine planer om å innføre VM annethvert år.

Det er Arsene Wenger som fronter idéen, som har fått mye oppmerksomhet denne høsten. FIFA ønsker å gjøre helt om på fotballkalenderen fra og med 2024 – der VM annethvert år er det som stjeler de største overskriftene.

De fleste UEFA-nasjonene har allerede sagt ifra om hva de tenker om planene, og nå følger Premier League etter. 20 av 20 klubber er enig om at de er imot et slikt opplegg, rapporterer The Athletic.

«Alle de 20 Premier League-klubbene har diskutert planene for reform av den internasjonale kampkalenderen etter 2024, og står samlet imot FIFA sine planer om VM annethvert år, i tillegg til alle andre planer som vil føre til lengre landslagsopphold», står det i en pressemelding fra Premier League.

Må tenke på spillerne

I pressemeldingen går de videre inn på hvilken belastning det vil være for spillerne.

«Klubbene ytret sin bekymring for de negative virkningene FIFAs forslag vil ha for spillervelferden, supporternes opplevelse, forberedelsene i sesongoppkjøring, og kvaliteten på turneringene», står det videre.

Richard Masters sier videre at Premier League vil kjempe imot radikale endringer fra 2024 som vil gå utover spillernes velferd.

FIFA skal ha støtte til forslaget fra flere av de mindre nasjonene som sjelden kvalifiserer seg til mesterskap. At Premier League vil være imot er ingen overraskelse, og vil trolig heller ikke ha den store påvirkningen på hva som blir det endelige resultatet av denne prosessen.