– Jeg blir aldri helt fornøyd

Joel Matip er en av et fåtall Liverpool-spillere som enda ikke har vært skadet denne sesongen. Midtstopperen har levert stabile prestasjoner, og har vært involvert i 14 av 18 kamper så langt.

Det vil overraske oss om Jürgen Klopp ikke velger å hvile Joel Matip i kveldens kamp mot Porto, for å spare ham til ligakampen mot Southampton på lørdag. Uansett har UEFA gjort et intervju med Matip i forkant av kveldens kamp mot Porto, som er blitt gjengitt av Liverpoolfc.com.

Kampen mot portugiserne er relativt betydningsløs for Liverpool, men Matip insisterer på at han og hans lagkamerater likevel er motiverte for å vinne kampen.

– Motivasjonen er alltid der. Du må vinne igjen, og bevise det, sier midtstopperen i intervjuet.

Ønsker å fremstå som modig

Liverpool kommer fra en flott 4-0 seier over Arsenal, og Matip er opptatt av at de røde ikke må senke skuldrene selv om kampen i seg selv ikke betyr så mye for dem, i og med at de allerede er gruppevinnere.

– Det er hva dette handler om. Du kan ikke bare stoppe opp etter en god kamp. Du har alltid noe å bevise. Når du har vunnet et trofé vet du hvordan det føles, og det gir deg styrke til å gi det lille ekstra.

– Vanligvis er jeg svært kritisk til mine egne prestasjoner. Jeg blir aldri helt fornøyd. Dersom jeg skulle sette opp en liste over ting jeg hadde likt å forbedre meg på, hadde vi blitt sittende lenge. 

– Du må se alt i riktig sammenheng. Jeg er langt fra noen perfeksjonist, men jeg blir likevel aldri helt fornøyd. Det er et godt utgangspunkt for å forbedre seg. Er du fornøyd, vil det ikke være rom for forbedringer.

– Du må være modig, og forsøke ting du kanskje ikke har fått til tidligere. 

Begynner å kjenne hverandre godt

Denne sesongen har Matip og Virgil van Dijk nærmest vært fast inventar for Liverpool i Premier League og Champions League. Duoen kjenner hverandre godt, og har blomstret igjen etter at de begge var lantidsskadet forrige sesong. 

– Vi har flere gode midtstoppere, men når du spiller mange kamper sammen blir man bedre kjent med hverandre og forstår hvordan stoppermakkeren din vil reagere. 

– Det er en prosess som tar litt tid. Dersom to gode midtstoppere spiller godt sammen, vil resultatet bli positivt. Det er en utvikling som ikke skjer over natten, men vi har spilt sammen ganske lenge nå, og jeg tror vi kan bygge videre på dette.

Opptatt av å vinne også de to siste

Liverpool vant alle sine fire første gruppespillkamper i Champions League, og er garantert å vinne gruppe B uansett om de skulle tape de to siste kampene, mot Porto og AC Milan. Matip mener likevel at de røde har all grunn til å vise seg fra sin beste side i disse to kampene.

– Vi har gjort det veldig bra i en tøff gruppe, men gruppen er ikke ferdigspilt. Vi har fortsatt to kamper igjen, som vi også ønsker å vinne. Vi har ikke mistet fokus. Det har vi ikke råd til, for da vil vi miste rytmen. 

– Dersom vi vinner de to siste kampene også, vil det gi oss mer selvtillit foran cupspillet. Det er negativt å tape kamper, selv om du kan lære noe av tap også. Uansett går vi for å vinne, og gjøre det beste ut av situasjonen. Vi må holde oss på riktig kurs. Tap hjelper ikke noen, uten at du lærer av dem. Men jeg foretrekker å unngå tap, og ønsker heller å lære av å vinne.

Liverpool - Porto spilles på Anfield osndag klokken 21.00. Kampen blir vist TV 2 Sport Premium.