Pausene forblir på et kvarter

IFAB beholder det nåværende regelverket med 15 minutter pause i fotballkamper.

I oktober kom det inn et forslag om utvidede pauser i fotballen. Det var det sør-amerikanske fotballforbundet CONMEBOL som stod bak forslaget som ble gitt til The International Football Association Board (IFAB).

CONMEBOLS forslag innebar at pausene i fotballen skulle utvides fra 15 til 25 minutter.

I følge Rob Harris i The Associated Press er dette forslaget avvist. 

Økt risiko for skader

Forslaget fra CONMEBOL kom i forkant av den sør-amerikanske Copa Libertadores-finalen som skal spilles på lørdag. Om forslaget hadde gått gjennom kunne det også betydd mer pauseshow for Liverpool og resten av Premier League-klubbene.

Liverpool Echo meldte i går at IFAB sitt rådgivningspanel var bekymret for økt risiko for skader på spillerne med forlengede pauser.