– Vi må sørge for at han får spille fast

Wales-treneren mener Neco Williams fortjener å spille regelmessig klubbfotball.

– Neco var strålende. Det er synd at han ikke spiller fast i Premier League, sa Wales-trener Rob Page etter 5-1-seieren over Hviterussland i helgen. 

Mens Williams har det Jürgen Klopp mener er verdens beste høyreback, Trent Alexander-Arnold, foran seg i køen på klubblaget, nyter han stor tillit hos Page på landslaget. 

Lørdag spilte han 90 minutter på venstrebacken og scoret 2-0-målet etter målgivende fra Gareth Bale da Wales tok en viktig seier i VM-kvalifiseringen. For Liverpool har han kun startet én gang denne sesongen - i ligacupen mot Preston for tre uker siden.

– Vi må sørge for at han får spille fast

Wales-treneren mener det er synd at 20-åringen ikke får anledning til å spille mer klubbfotball. 

– Han er i en toppklubb med toppspillere og får ikke spille, men når han spiller som dette… Vi må sørge for at han får spille fast, sa Page etter lørdagens kamp.

Tirsdag kveld får Williams en ny sjanse til å imponere på den internasjonale scenen når Divock Origi og Belgia kommer på besøk til Cardiff. 

Med poeng vil Wales sikre andreplass og mulighet til å bli seedet i VM-playoffen som skal spilles i mars. Taper de, vil trolig Tsjekkia gå forbi, men playoff-plassen vil uansett være sikret på grunn av en gruppeseier i Nations League i fjor.

Dermed er mulighetene til spill i VM i Qatar i høyeste grad til stede for Williams. Spørsmålet er om han er Liverpool-spiller når mesterskapet går av stabelen.

Ville dra

I sommer var The Athletic og Liverpool Echo blant de som meldte at Williams hadde sagt ifra at han ønsket å forlate Liverpool i jakten på mer spilletid.

Southampton ønsket å låne unggutten i januar, og Leeds, Aston Villa og Burnley skal ha meldt sin interesse for en permanent overgang i sommer.

«Det er ventet at Liverpool ikke vil stå i veien for Williams dersom han ønsker å dra. De vil være villige til å godkjenne en permanent overgang, og de vil ha en prisantydning på 10 millioner pund», skrev Liverpool Echo.

Southampton er de som skal ha vært nærmest, men de gikk i stedet for Tino Livramento fra Chelsea, som har storspilt denne sesongen.

Williams har kontrakt med Liverpool helt til 2025, og han har tidligere vært klar på at han trives godt i klubben selv om han er klar over sin rolle som backup.