Viktig duo kjemper for å rekke kampen

Det er uklart om Arsenals toppscorer rekker kampen mot Liverpool.

Det er kun Pierre-Emerick Aubameyang og Emile Smith Rowe som har scoret mer enn ett mål i Premier League for Arsenal denne sesongen. Begge står med fire mål - men Arsenal kan være nødt til å klare seg uten førstnevnte når de gjester Anfield lørdag. 

Spissen dro hjem fra landslagssamling med Gabon før tiden. Tidligere i uken ble det rapportert at dette var planlagt på forhånd, men det benektet Arsenal-manager Mikel Arteta på fredagens pressekonferanse.

I trening

– Nei, det var ikke planlagt på forhånd. Vi måtte undersøke ham, og se hvilken forfatning han var i, før vi tok en avgjørelse. Vi har hatt mange spillere som har vært gjennom mange kamper og hatt småskader, så vi skal teste alle i dag og se hvem som kan spille i morgen, sa Arteta.

En annen som måtte stå over landskamper er Thomas Partey. Ghaneseren var ikke med på VM-kvalifiseringskampene, men var i likhet med Aubameyang å se på treningsbilder denne uken.

– Han kunne heller ikke spille for landslaget. Han ønsket det virkelig, for de hadde en viktig kamp, men han var ikke i nærheten av å kunne gjøre det. Vi skal undersøke ham i dag, for han har ikke trent nok ennå, sa manageren.

Vi blir ikke overrasket dersom minst én av de to afrikanerne blir å se i lagoppstillingen mot Liverpool lørdag.

To spillere som definitivt er ute for bortelaget er Sead Kolasinac og Granit Xhaka.