Jürgen Klopp føler ikke det er en tittelkamp, enn så lenge

Manchester City, Chelsea og Liverpool skal alle i aksjon i Premier League senere i dag.

Det er ekstremt jevn mellom tre lag i toppen av Premier League. Etter fjorten kampers spill skiller det to poeng mellom Liverpool, Manchester City og Chelsea i kampen om tittelen i mai. Det er allerede blitt syv poeng ned til en fjerdeplass, som West Ham for øyeblikket innehar.

Slik ser tabellen ut i toppen før samtlige lag skal i aksjon senere i dag:

LagMålforskjellPoeng
Chelsea+2733
Manchester City+2132
Liverpool+3131
West Ham+824

Det begynner allerede å se ut som det står mellom tre lag denne sesongen. Jürgen Klopp vil ikke snakke om et tittelrace helt enda.

– Er det allerede et tittelrace? Jeg vet ikke. Som jeg sa før, det er en veldig, veldig god liga av høyeste kvalitet. Ærlig talt, det er utrolig hvor god du må være for å vinne en eneste fotballkamp i denne ligaen, sa Klopp på gårsdagens pressekonferanse. 

TITTELRIVALER: Jürgen Klopp og Pep Guardiola må igjen kjempe mot hverandre i kampen om Premier League-tittelen denne sesongen.

TITTELRIVALER: Jürgen Klopp og Pep Guardiola må igjen kjempe mot hverandre i kampen om Premier League-tittelen denne sesongen.

Viktig å holde seg i nærheten

Den tysker treneren vet godt at det er mange kamper igjen før tittelen skal deles ut, men er fornøyd med hvordan det ser ut akkurat nå.

– At vi er rundt det - det er målet vårt. Du kan ikke vinne ligaen i november eller desember. Du kan miste den igjen, det er mulig.

– Men du kan ikke vinne, så du må være rundt, du må holde kontakten, du må være der oppe, og det betyr at vi må jage alle - hver spiller på hvert lag vi møter - fra alle retninger, stort sett, sa Klopp.

Jürgen Klopp forteller, i kjent stil, at han bare ser på Liverpools prestasjoner. Hva de andre lagene holder på med er ikke like interessant. 

– Vi må sikre at vi er ett mål bedre i stort sett alle kampene. Det er en utfordring. Jeg kan ikke se at det er en tittelkamp for øyeblikket, men det er åpenbart spennende. Men det er ikke slik at vi allerede begynner å se på andre lag. 

– Det er ikke sånn at jeg allerede nå ser på City- eller Chelsea-kamper og tenker: Det ville vært bra om de taper, sa tyskeren.

Bruker lite energi på andre lag

Akkurat nå vil 54-åringen dedikere all sin tid til Liverpools kamper, og i dag er det Wolverhampton som er motstander.

– Mesteparten av tiden vet jeg ikke engang om de spiller. Det vil skje på et tidspunkt i mars eller april. Det ville vært flott om vi fortsatt var der, men mellom nå og da er det fryktelig mange kamper. La oss fokusere på den neste nå. 

Liverpool møter Wolverhampton på Molineux i dag kl. 16.00. Kampen kan sees på TV 2 Sport Premium eller TV 2 Play.