Overtidsmål sørget for at Liverpool ikke kan trekke Juventus

En scoring fire minutter på overtid i St Petersburg sørget for å begrense Liverpools alternativer når trekningen av 1/8-finalene i Champions League foretas mandag.

Chelsea rotet bort gruppeseieren i Champions League-gruppe H fire minutter på overtid i St Petersburg.

Da sendte nemlig innbytter Ozdoev et susende skudd i vinkelen, og sørget for at oppgjøret mellom Zenit og Chelsea endte uavgjort 3-3.

Samtidig vant Juventus 1-0 over bunnlaget Malmö, og dermed ble italienerne vinnere av gruppe H med 15 poeng. Chelsea havnet på andreplass med 13 poeng, og siden Liverpool vant sin gruppe og ikke kan trekke toerlag fra eget fotballforbund, er det fortsatt bare tre klubber Jürgen Klopps menn kan trekke før avgjørelsen faller i gruppe E, F og G senere i kveld.

Chelsea så ut til å ha snudd kampen mot Zenit da Timo Werner gjorde 3-2 i det 85. minutt, og hadde blåtrøyene klart å holde det resultatet helt inn ville Juventus vært en mulig motstander for Liverpool i 1/8-finalen.

Men nå som Juventus ble gruppevinnere, blir det ikke gjensyn med «den gamle dame» for Liverpool, og det er kanskje like greit når man kjenner historien og det anstrengte forholdet mellom de to lags supportere.

Tre av seks er klare

Enn så lenge er det bare Paris Saint-Germain, Sporting Lisboa og Inter som er lag som Liverpool definitivt kan trekke. Senere i kveld blir to mulige motstandere til klare, mens den tredje først blir klar torsdag etter at Atalantas kamp mot Villarreal er blitt utsatt ett døgn på grunn av tett snøfall i Bergamo.

I gruppe E har Bayern München sikret gruppeseieren. Barcelona og Benfica kjemper om andreplassen, og blir dermed et av lagene som Liverpool kan trekke.

Manchester United er videre som vinnere av gruppe F. Villarreal og Atalanta skal gjøre opp om andreplassen. 

I gruppe G er det helt åpent. Lille, Salzburg, Sevilla og Wolfsburg har alle mulighet til å gå videre.