Vi fulgte dagens pressekonferanseGomez og Keïta ikke aktuelle mot Wolves

Jürgen Klopp har oppdatert før møtet med Wolves på Molineux lørdag.

Fredagens pressekonferanse var en interessant affære, hvor Klopp snakket mye om Diogo Jota før møtet med hans gamle lagkamerater, men også lettet litt mer på sløret om målvaktsituasjonen.

Seansen starter 13:30 norsk tid

Vi oppdaterer underveis her med hva Jürgen Klopp har å komme med.

Klopp er her!

Here we go!

Klopp om Everton-kampen

– Det var den beste kampen vi har levert på Goodison siden jeg kom til Liverpool.

Om byderbyet onsdag

– Jeg tror ikke dette var en gang i nærheten av en 8-er, for å være ærlig. Fordi det var en periode hvor vi lot dem komme tilbake inn i kampen. Vi slapp inn på 2-0 og det endret seg etter å ha vært i kontroll.

– Vi visste at vi måtte være aggressive i denne kampen, og det var en utfordring. Vi roet det ned og avgjorde kampen.

Om det tette programmet

– Spillernes beste er selvsagt veldig viktig, men vi er vant til et tøft program, guttene er vant til det. Jeg tror ikke at vi trenger å gjøre mange endringer mellom kampene nå, hvertfall ikke i starten av desember.

Om rotasjon

– Vi må se hvordan det vil være i midten eller slutten av desember. Vi får se. Det er kontinuerlig samtaler med det medisinske apparatet.

– Vi har stort sett all data vi kan ha, og bruker det. Vi ser på det, og plukker et startoppstilling som gir deg en stor sjanse til å vinne den neste fotballkampen. 

– Jeg har ikke tatt ut laget ennå, men jeg ville ikke forventet syv eller åtte endringer.

Om Wolverhampton og Bruno Lage

– Først av alt, et stort kompliment til kollegaen der, fordi det er svært imponerende. Det var ikke så lett å gå dit etter en lang periode med Nuno der. Alt var etablert og bra.

– De hadde en stabil og tydelig måte å spille på, og han (Lage) endret det i en god retning, dessverre. De er et ordentlig fotball-lag med en ordentlig spillestil.

– Alle er involvert for Wolves. Det er tydelig. Vi visste da fra den tiden da vi tok en nærmere kikk på Diogo Jota. Løpstallene hans var utrolige, og det gjorde han enda mer interessant for oss.

Om Wolves-spiss Raúl Jiménez

– Jeg er svært glad på hans vegne at han er tilbake, og at han kom seg gjennom det. De bildene var forferdelige.

– Forhåpentligvis scorer han mange mål, bare ikke på lørdag. De er et godt lag og vanskelige å spille mot. De er ikke kejtnfor å slippe til mye, ikke en gang mange skudd på mål. Vi må være kreative.

Klopp om juleprogrammet

– Desember er og vil alltid være galskap. Alt er fint til du kommer til jula. Å spille 26.-28. desember er fortsatt ikke riktig, men vi aksepterer det, vi spiller. Det er tradisjon, jeg forstår det, men det er veldig tøft.

– Januar er ikke stort bedre. Vi har to vanskelige måneder foran oss. Vi har flere kamper på grunn av cuper og Champions League, så vi må kjempe gjennom denne perioden og være smarte. Den eneste gode nyheten er at det er det samme for alle lag

– Vi må være der oppe, holde kontakten, sørge for at vi er et mål bedre i alle kamper. Det er en utfordring.

– Mesteparten av tiden så vet jeg ikke om de (City+Chelsea) har spilt eller når de spiller. Det vil forhåpentligvis komme på et tidspunkt i mars eller april. Det ville vært flott og betyr at vi fortsatt er med. Men mellom det og nå er det åpenbart forferdelig mange kamper. La oss fokusere på den neste.

Klopp om tittelracet

– Er det allerede et tittelrace? Jeg vet ikke. Det er den ligaen med høyest kvalitet. Helt ærlig, det er ikke til å tro hvor god du må være for å vinne en fotballkamp i denne ligaen. Det er målet vårt, du kan ikke vinne ligaen i november eller desember, men du kan kanskje tape den.

Om Jota

– Diogo er en utrolig pakke. Ser vi på personligheten hans er han en utrolig gutt. Veldig smart, organisert, strukturert på en bra måte.

– Teknisk åpenbart på et veldig høyt nivå men intensiteten han legger inn, det gjør den virkelige forskjellen. Fordi på vårt nivå, alle spillerne er teknisk utrolige, har fantastisk kvalitet. Når alle er på en svært høyt nivå på et felt, hvordan kan du gjøre en forskjell? Med innstillingen din, og det er det jeg er mest begeistret for med Diogo.

– Folk sier kanskje at han scoret ikke mye før. Problemet er at Wolves trolig hadde de mest ekstremt intense arbeidskrav for offensive vinger. Det koster deg energi, og han var veldig ung. 

– For oss var det tydelig at han ville ta det neste steget med oss, og det har han gjort.

– Det ser enkelt ut i øyeblikket, men det er ikke det fordi du må være der. Du må lese situasjonene riktig. Det er det du må gjøre i trening. 

– Det er fotball. Vi må bedømme situasjoner, du må tilby valg for lagkameratene dine, og du må følge situasjonen.

Klopps førsteinntrykk av Jota

– Jeg husker da jeg så han for første gang. Jeg tenkte at han kunne være en spiller for meg, fordi han var så intens i alle situasjoner.

Om Salah

– Han ble aldri kritisert av oss for å være for egoistisk eller noe sånt, fordi han var aldri det.

Mo Salah har både flest mål og målgivende i ligaen.

– Dette skjer naturlig. At en spiss som kommer i situasjoner hvor vi alle vil avslutte, fra tid til annen overser en kamerat som kanskje er i en bedre posisjon, det er helt normalt. Det er veldig lett å sitte hjemme i sofaen og si ’spill’. Om du har spilt selv så vet du at det er det vanskeligste å gjøre.

– Det som hjelper mye er erfaring, å være i lignende situasjoner mange ganger, så du vet hva som skal skje når vi er der. 

– Mo har nå erfaringen, er rolig nok, har ikke mistet lysten på å score, men er rolig nok og har utviklet seg teknisk. Det er utrolig hva han har gjort. Når han ser noen i en bedre posisjon, kan du være sikker på at han spiller ballen dit. Men når han tenker at han kan avslutte det selv, forventer jeg at han prøver, selv om han misser sjansen. Fordi det er naturen. Du avslutter, og da innser du om det var riktig avgjørelse eller ikke. For han var det åpenbart veldig ofte riktig valg.

Om formen den siste perioden

– Det som hjalp mest var tapet mot West Ham. Mennesker trenger et slag i trynet noen ganger, for å forstå hva som er nødvendig. Vi forsøker å unngå det, men det hjalp mye.

Om West Ham-tapet

– Vi gav West Ham for mange dødballer. Vi slapp inn fra disse situasjonene, og det skjer når du ikke forsvarer deg ordentlig som en enhet. Grunnen til at vi tapte var den defensive delen av spillet vårt.

Om landslagspausen

– Vi fikk ikke ny energi av pausen. Det var et avbrekk for meg og deg, men ikke for spillerne.

Skadeoppdatering på Gomez og Keïta

– De var involvert i store deler. Det var veldig fint å se dem i trening.

– Vi lot dem ikke gjennomføre en full økt, fordi det medisinske teamet fortalte oss at vi ikke skulle gjøre det, men de så bra ut.

– De vil bruke de neste to eller tre dagene på å gjøre det de må gjøre, samtidig som de er med på lagtreningene. Jeg tror så at, om ingenting skjer imellom, bør de være med i vurderingen igjen fra søndag av.

Om nyansettelsen Cláudio Taffarel

– Han er en veldig fin fyr. Vi ønsket en skikkelig løsning for gutta og vi ønsket å skape vår egen målvaktfilosofi.

Om Taffarel

– Jeg har hatt ideen en stund, da jeg så alle våre ekstremt talentfulle målvakter.

– I alle aldersgrupper har vi egentlig en ekstraordinær gruppe med spillere.

– Det virket logisk å blande dette med en trener som var en verdensklassespiller, åpenbart, og som for øyeblikket jobber med to av av de beste målvaktene i verden, Ederson og Alisson.

– Vi snakket med Alisson og han var ganske fornøyd, så snakket med med Taffa og elsket ideen også, så her er vi. Det er svært bra og spennende. Han er en smart fyr og han er eldre enn meg, og det er viktig fordi jeg var den eldste i trenerapparatet.

Ny kontrakt for Achterberg

– John Achterberg fornyet forresten kontrakten sin, til 2024. Folk hopper veldig ofte til feil konklusjoner. John er sjef for målvaktene og Taffa er en herlig tilvekst til det.