Vurderer å utsette en hel ligarunde i romjulen

Under et møte mandag vil Premier League-klubbene diskutere om de skal utsette en hel ligarunde i et forsøk på å stoppe spredningen av koronaviruset mellom spillerne.

The Athletic melder at det er den 20. ligarunden, som spilles 28-30. desember, som er den ligarunden som mest sannsynlig blir utsatt. I den ligarunden har Liverpool bortekamp mot Leicester tirsdag 28. desember.

De daglige lederne i Premier League-klubbene møtes klokken 14.00 i morgen for å diskutere blant annet dette.

Seks Premier League-kamper ble utsatt i helgen, på grunn av spredningen av koronaviruset. 

Klubber som Liverpool og Chelsea, som begge har flere spillere ute med koronasmitte, fullførte sine kamper. Chelsea hadde bare seks spillere på innbytterbenken, inkludert to målvakter. 

Liverpool har fire førstelagsspillere som sitter i koronaisolasjon, i Virgil van Dijk, Fabinho, Curtis Jones og Thiago Alcantara. Sistnevnte testet positivt foran kampen i London i kveld.

Klopp mener noe må gjøres med juleprogrammet

Tre ligarunder er satt opp i jule- og nyttårshelgen, og noen klubber skal spille tre kamper på seks dager. Flere klubber føler at de ikke er i stand til å gjennomføre et så tettpakket program når mange spillere er ute med koronasmitte. 

– Det er en vanskelig situasjon, og det finnes ingen perfekt løsning. Det er to scenarier. Det ene er at vi stopper, og det andre er at vi fortsetter å spille. Jeg vet ikke hva som er best, sa Jürgen Klopp etter kampslutt i London.

– Premier League fortalte oss at vi hadde færrest koronatilfeller i ligaen, med tre, og så bare en to dager senere. Vanligvis har du først to eller tre, og så får du 10-15 et par dager senere. Vi har ikke hatt det. Jeg vet ikke om vi har klart å bryte smittekjeden. Det kan hende vi våkner i morgen, og har 5-6-7 spillere til som er smittet. 

– Vi kan ikke gjennomføre denne terminlisten med den troppen vi har nå engang. Vi spiller onsdag, søndag og tirsdag. Det er ikke mulig. Om vi fortsetter å spille må vi likevel ta avgjørelser hva vi gjør med terminlisten. Det er vanskelig. Jeg håper dette diskuteres skikkelig, og at vi finner en løsning. 

Amazon har rettighetene til ligarunden i romjulen som klubbene vurderer å utsette. De betalte 30 millioner pund for å vise to ligarunder, og kan komme til å kreve kompensasjon om denne ligarunden blir utsatt.