City slipper ikke inn mål. Nå mener Jamie Carragher at Ruben Dias er årets spiller i Premier League

Liverpool skal møte ligaens beste forsvar.

5. feb 2021 kl 23.01Arild Skjæveland

Det er stort sett Liverpools fantastiske statistikk mot Manchester City på Anfield, og at Pep Guardiola aldri har vunnet der, som gjør at røde supportere kan være optimister foran søndagens storkamp på Anfield.

City har i det stille vunnet ni kamper på rad, og topper Premier League. De har en luke på sju poeng ned til Liverpool med én kamp til gode.

I en sesong der City har scoret langt færre mål enn tidligere år, er det mye takket være forsvaret at de ligger der de ligger på tabellen. City har kun 13 baklengs på 21 kamper. Det i seg selv er kanskje ikke så oppsiktsvekkende, men Guardiolas lag har kun sluppet ett mål siden 15. desember. Det kom på overtid borte mot Chelsea, i en kamp de ledet 3-0.

De lyseblå fra Manchester har holdt nullen i 13 kamper denne sesongen.

Nå skal de til Anfield, der Liverpool ikke har scoret i ligaen siden West Bromwich var på besøk 3. juledag. De røde har gått målløse av banen mot Manchester United, Burnley og Brighton på de tre siste.

– Han er årets spiller

Jamie Carragher gir æren til Ruben Dias. Manchester City kjøpte midtstopperen fra Benfica i sommer, og har nå klart å erstatte Vincent Kompany. De har fått sin Virgil van Dijk, som løfter alle rundt seg. Det har gjort at også John Stones har funnet tilbake til god gammel form.

«Bare seks av 47 vinnere av prisen som årets spiller har vært midtstoppere. Virgil van Dijk var den siste i 2019. John Terry, Gary Pallister, Paul McGrath, Colin Todd og Norman Hunter er de andre. Vanligvis er det spissene som får all æren, men basert på kriteriene for prisen, skal den gå til den som har hatt størst innflytelse på hvor ligatittelen skal gå. Det gjør at Dias er hovedkandidaten», skriver Carragher i sin spalte for the Telegraph.

Pep Guardiola uttalte nettopp at han var den ene spilleren han ikke kunne sette ut av laget.

– Han er ikke bare en spiller som spiller bra. Han er en spiller som får de andre til å spille bra. Det er 90 minutter med snakking, kommunisering og ledelse. 90 minutter der han sier hva de må gjøre hele tiden. Når det skjer, kan han ikke droppes, uttalte Guardiola.

Sadio Mané, Mohamed Salah og Roberto Firmino har en stor oppgave foran seg på søndag.

Liverpool - Manchester City spilles søndag kl. 17.30, og sendes på TV 2 Sport Premium og Sumo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]