Derfor tror Ozan Kabak at han vil passe inn i Liverpool

Kabak har gjort sitt første intervju etter overgangen.

2. feb 2021 kl 23.49Arild Skjæveland

På tirsdag var Ozan Kabak på plass på AXA Training Centre for første gang. Der fikk han en omvisning, ble fotografert med sin nye drakt med nummer 19 på ryggen, og har gjort sitt første intervju.

Nå gleder han seg til det som er i vente den kommende halve sesongen.

– Jeg er så, så glad og spent. En så stor klubb som Liverpool. Jeg ønsker å spille, og vise meg frem. Jeg gleder meg til å få noen minutter og seire med denne utrolige klubben, var hans første ord til Liverpoolfc.com

20-åringen kunne ifølge rapportene ha endt opp i Newcaste på «deadline day» – men endte heller i Liverpool, som ble linket til spilleren i september. Kabak forteller at det har vært hektiske dager.

– Det har vært så travelt, fordi det var de siste dagene av overgangsvinduet. Vi hadde begrenset med tid, og så skjedde det bare. Schalke og Liverpool hadde en samtale og kom til enighet, og endelig er jeg her. Jeg er så glad for å være her, og det viktigste er at jeg er her nå, sier han.

Kabak snakker engelsk, og skal ha tatt engelsktimer før han flyttet til Tyskland i 2019 – selv om ordforrådet foreløpig virker litt begrenset i intervjuet med LFCTV.

Har drømt om dette

Kabak skal ha Virgil van Dijk som forbilde, og har vært veldig ivrig for at overgangen skal gå i orden.

– Liverpool var drømmen min da jeg var barn, så jeg har alltid ønsket å komme til denne klubben. Få spille på denne fantastiske stadion, foran disse utrolige supporterne. Det har vært en drøm for meg, så nå har drømmen gått i oppfyllelse, sier han.

– Det er ekstra spennende for meg siden jeg har ønsket det fra barndommen.

PÅ PLASS: Ozan Kabak kom til Merseyside på tirsdag. Nå har han gitt sitt første interjvu.

PÅ PLASS: Ozan Kabak kom til Merseyside på tirsdag. Nå har han gitt sitt første interjvu.


Han forteller om sine minner om Liverpool.

– Jeg har sett mye av tidligere Liverpool-spillere, som Steven Gerrard og Sami Hyypiä. Jeg vet at det er mange legendariske spillere. Jeg så Champions League-finalen i 2005, og har vært veldig imponert flere ganger når jeg har sett disse kampene. Det er minnene mine.

Han har også fulgt med de siste årene.

– Selvsagt. Jeg ser alltid Premier League, og selvsagt Liverpool. De siste årene har de virkelig dominert i Premier League og Champions League vil jeg si. Dette laget er utrolig, og jeg vil kanskje si at de er det beste laget i verden. Jeg er så glad for å være her.

Slik beskriver han seg som spiller

Kabak hinter om at vi kommer til å se ham på scoringslisten etterhvert.

– Jeg vil si at jeg er fysisk sterk, og en spillende midtstopper. Jeg er god i lufta, og noen ganger kan jeg score! Jeg prøver å score i blant.

– For det første spiler Liverpool offensiv fotball, og presser høyt. Noen ganger vil det være rom bak oss, så en midtstopper for Liverpool må være rask. Derfor tror jeg at jeg vil passe inn. De liker også å spille, og bygge opp bakfra, så du må være god med ballen i beina. Så jeg tror jeg vil passe Liverpool veldig godt.

Han mener Premier League er verdens beste liga.

– Engelske Premier League har fotballen på det høyeste nivået. Det er en veldig, veldig god og tøff liga, og kanskje den tøffeste ligaen i verden. Men jeg har spilt mange Bundesliga-kamper, og mener at Bundesliga også har et veldig høyt nivå på fotballen. Jeg tror det vil bli en god utfordring for meg, og jeg er klar!

Nå er han også tilbake i Champions League. Der har han erfaring fra sine første år i karrieren.

– Jeg har spilt det med Galatasaray fire eller fem ganger. Jeg savner sangen og atmosfæren, så jeg er glad og spent for å høre Champions League-sangen. Det ska bli flott.

Trekker frem van Dijk

Kabak vil neppe være involvert mot Brighton på onsdag, men mot Manchester City på søndag kan det være at vi ser klubbens nye nummer 19 i troppen.

– Liverpool er et topplag, og har store spillere. Det betyr ikke noe hvor magne skadde spillere de har, eller hvem som spiller midtstopper, dersom de gjør jobben sin bra. Jeg så kampene i fjor, og de var veldig bra. Manageren vil bestemme når jeg skal spille og når jeg skal sitte på benken, men jeg vil gjøre mitt beste og være klar når sjansen kommer, sier han.

At van Dijk er forbildet hans er godt dokumentert.

– Virgil van Dijk er etter min mening den beste midtstopperen i verden for øyeblikket. De siste tre-fire årene har han alltid levert de beste prestasjonene. Han er sterk, han er god, han er så rask, han er lur. Derfor har jeg ham som mitt idol. Jeg ønsker å møte ham så fort som mulig for å være ærlig.

SIGNERTE: Ozan Kabak skal spille for Liverpool ut sesongen.

SIGNERTE: Ozan Kabak skal spille for Liverpool ut sesongen.

David Wagner har vært Kabaks manager i Schalke. De er Jürgen Klopps gode venn, og det har vært tema.

– Jeg gleder meg til å jobbe med ham. Han er en av de beste managerne i verden. Jeg har hørt mye bra om ham fra min tidligere trener David Wagner. Han fortalte meg mye om han.

– Han (Wagner) har sagt mye, for jeg tror de er bestevenner. Han har sagt at han er en av de beste trenerne i verden, og at jeg kanskje en dag får jobbe med ham. Han viste meg veien, og nå er jeg her.

Liverpool - Brighton spilles onsdag kl. 21.15, og sendes på TV 2 Sport Premium og Sumo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]