Fysioterapeuten svarer etter kritikk på sosiale medier

Chris Morgan svarte på Twitter.

23. feb 2021 kl 22.52Arild Skjæveland

I fjor sommer hentet Liverpool tilbake fysioterapeuten Chris Morgan, etter fire år i London. Morgan var i Liverpool i 10 år før han gikk til Crystal Palace og Arsenal.

Supportere på sosiale medier har flere ganger pekt på Morgan som en av grunnene til Liverpools skadeproblemer denne sesongen – ettersom det er langt flere skader denne sesongen – enn det var forrige sesong.

Morgan har vært aktiv på Twitter, men har nå gjort kontoen sin privat. Tidligere på tirsdag svarte han en supporter etter kritikken.

– Ikke vær ufin, og ikke skriv tull. En må ikke forveksle hvordan ting oppstår med sammenheng, skrev Morgan

– Èn person er ikke den medisinske eller perstasjonsavdelingen, to leger, fire-fem fysioterapeuter, tre bløtvevsterapeuter, én rehabiliteringstrener, én leder for restitusjon, én idrettsforsker, én leder for spillernes fysiskk, tre fitnesstrenere, én sjef for ernæring, én psykiater, én radiolog. Det er bare at to av dem løper ut på banen, skriver han.

Han svarte en supporter om hvorfor Liverpool hadde fått så mange skader denne sesongen.

– Det er komplekst, og flere faktorer. Du har skader vi ikke kan unngå, og vi har hatt mange, og det påvirker igjen evnen til å forhindre andre skader. Vi må fortsatt få 11 spillere på banen hver tredje eller fjerde dag.

Dette er skadene Liverpool har hatt

ALEX OXLADE-CHAMBERLAIN

21. august: Fikk en smell i kneet på treningsleiren i Østerrike og reiste hjem til Liverpool for å starte rehabilitering. Var endelig tilbake i førstelagstroppen til bortekampen mot Fulham i midten av desember.

ALISSON BECKER

21. september: Har ikke vært i stand til å trene i uken etter Chelsea-kampen på grunn av en skade. Skadens art eller omfang er ikke kjent.

3. oktober: Skadet skulderen på trening etter en duell med en lagkamerat. 

28. november: Fikk en hamstringskade i andre omgang mot Brighton og var ikke i troppen mot Ajax tre dager senere. Mistet kampene mot Ajax, Wolves og Midtjylland, og var tilbake mot Fulham 13. desember.

3. februar: Mistet kampen mot Brighton på grunn av sykdom, men var tilbake mellom stengene mot Manchester City fire dager senere.

ANDY ROBERTSON

12. november: Fikk en hamstringskade da Skottland tok seg til EM på Serbias bekostning, og var ikke med i Skottland-troppen til kampen mot Slovakia tre dager senere. Liverpools venstreback var tilbake som kaptein for Skottland i Nations League-matchen mot Israel i Netanya den 18. november.

BEN DAVIES

13. februar: Var ikke med i troppen mot Leicester etter å ha fått en smell på trening, men var tilbake på treningsfeltet i full trening to dager senere, og satt på benken mot Leipzig 16. februar.

BILLY KOUMETIO

20. september: Var ikke med i troppen mot Chelsea på grunn av en skade, men var tilbake i trening fem dager senere. Spilte fra start for Liverpool U18 mot Manchester City lørdag 26. september.

3. oktober: Var ikke i troppen til U18-kampen mot Blackburn på grunn av en skade. Var tilbake i trening på Melwood den 2. november, og spilte hele kampen da Liverpool U23 slo West Ham 4-2 fire dager senere.

CAOIMHIN KELLEHER

7. februar: En smell holdt ham ute av kamptroppene mot Manchester City og Leicester, men reservekeeperen var tilbake på treningsfeltet den 15. februar og han var på innbytterbenken mot Leipzig dagen etter.

DIOGO JOTA

9. desember: Fikk en leddbåndskade i det ene kneet i kampen mot FC Midtjylland i Danmark. 

DIVOCK ORIGI

15. august: Trente ikke i perioden 15. august til 3. september grunnet en liten skade. Kom inn fra benken og spilte den siste halvtimen da Liverpool slo Blackpool 7-2 i en treningskamp den 5. september. 

13. februar: Var ikke med i troppen mot Leicester på grunn av en hamstringskade, men var tilbake på treningsfeltet to dager senere og satt på innbytterbenken mot Leipzig 16. februar.

FABINHO

27. oktober: Måtte ut med en strekkskade i baksiden av høyre lår etter 28 minutters spill av Champions League-kampen mot Midtjylland på Anfield. Var tilbake i startoppstillingen i 3-0 seieren over Leicester den 22. november.

28. januar: Var ikke i troppen til kampene mot Tottenham, West Ham og Brighton på grunn av en liten muskelskade, men var tilbake i startoppstillingen mot Manchester City den 7. februar.

7. februar: Var ikke med i troppen mot Leicester den 13. februar, fordi han hadde slått opp igjen muskelskaden under kampen mot City.

JAMES MILNER

24. september: Gikk glipp av ligacupkampen mot Lincoln City på grunn av en liten leggskade, men var tilbake som innbytter i ligakampen mot Arsenal fire dager senere.

28. november: Forlot banen med en hamstringskade et drøyt kvarter før slutt i 1-1 kampen mot Brighton. Var tilbake i trening med laget den 23. desember.

13. februar: Måtte forlate banen med en hamstringskade mot Leicester City.

JOE GOMEZ

20. september: Var ikke med i troppen mot Chelsea etter å ha pådratt seg en smell, men var tilbake i trening fem dager senere.

11. november: Skadet senen som går fra kneskålen til leggbeinet, patellarsenen, i det venstre kneet på trening med England, og ble operert dagen etter, den 12. november.

JOËL MATIP

21. juni: Fikk trøbbel med høyre stortå et drøyt kvarter før slutt i Merseyside-derbyet den 21. juni, og gikk glipp av de åtte siste ligakampene i sommer. Trente for seg selv under treningsleiren i Østerrike, både med og uten ball. Var uaktuell for Community Shield-kampen mot Arsenal 29. august, men var tilbake i full trening den 3. september. Startet treningskampen mot Blackpool den 5. september.

20. september: Var ikke med i troppen mot Chelsea på grunn av en muskelskade. Var tilbake i trening den 13. oktober, og startet Merseyside-derbyet fire dager senere.

21. oktober: Fikk problemer med en stram muskel etter Everton-kampen. Var tilbake i full trening søndag 1. november, og satt på innbytterbenken mot Atalanta to dager senere. Var tilbake i startoppstillingen mot Manchester City den 8. november.

13. desember: Måtte byttes ut til pause mot Fulham med smerter i ryggen. Sto over kampen mot Tottenham, men var tilbake i startoppstillingen mot Crystal Palace den 19. desember.

27. desember: Måtte byttes ut med en skade i lysken mot West Bromwich. Tilbake fra start mot Burnley 21. januar.

28. januar: Fikk ødelagt leddbånd i den ene ankelen i første omgang på Tottenham Hotspur Stadium, og ble byttet ut i pausen. Han må opereres, og mister resten av sesongen.

JORDAN HENDERSON

8. juli: Fikk en smell i venstre kne etter et sammenstøt med Yves Bissouma borte mot Brighton, noe som resulterte i en leddbåndskade. Trente for seg selv under treningsleiren i Østerrike, både med og uten ball. Var uaktuell for Community Shield-kampen mot Arsenal 29. august, men var tilbake i trening den 3. september. Treningskampen mot Blackpool kom for tidlig, men var tilbake i full trening med sine lagkamerater fra tirsdag 8. september, og spilte fra start i ligaåpningen mot Leeds den 12. september.

20. september: Ble byttet ut etter første omgang mot Chelsea på grunn av en stram lårmuskel. Var tilbake i trening den 2. oktober, og satt på innbytterbenken mot Aston Villa to dager senere. Ledet England som kaptein i Nations League-kampen mot Belgia den 11. oktober.

15. november: Ble byttet ut i pausen mellom England og Belgia, på grunn av en stram muskel i lysken. Var tilbake på innbytterbenken mot Brighton den 28. november, og ble satt innpå foran andre omgang.

21. januar: Var ikke med i kamptroppen mot Burnley på grunn av en mindre lyskeskade. Mistet også kampen mot Manchester United, men var tilbake i startoppstillingen som midtstopper mot Tottenham i nord-London den 28. januar etter å ha trent med laget siden tirsdag 26. januar.

20. februar: Måtte ut med en lyskeskade etter en halvtimes spill av Merseyside-derbyet.

KOSTAS TSIMIKAS

3. september: Måtte stå over Hellas sin Nations League-kamp mot Slovenia på grunn av feber, og flere greske kilder hevdet at venstrebacken hadde testet positivt for koronaviruset. Onsdag 16. september var han tilbake i trening med lagkameratene på Melwood.

30. september: Fikk en smell i låret mot Lincoln den 24. september, men var i trening så sent som 26. september. Var tilbake i trening mandag 2. november, og kom inn fra benken i sluttminuttene mot Atalanta dagen etter.

9. desember: Fikk en kneskade mot Midtjylland. Jürgen Klopp sa før Fulham-kampen at han er i en lignende situasjon som Diogo Jota, som betyr at han kan være ute i 6-8 uker. Tilbake i kamptroppen mot Burnley 21. januar.

MOHAMED SALAH

13. november: Testet positivt for Covid-19 på landslagssamling i Egypt. Ble satt i isolasjon i hjemlandet. Testet negativt søndag 22. november, etter at han kom tilbake til England et par dager tidligere. Gikk glipp av kampen mot Leicester. Var tilbake i trening mandag 23. november.

NABY KEITA

11. oktober: Skal ha testet positivt for Covid-19 på landslagssamling i Portugal, men skal så ha avlagt en negativ test et par dager senere. Var tilbake i full trening søndag 1. november, og kom inn fra benken i andre omgang mot Atalanta to dager senere.

22. november: Måtte byttes ut etter 50 minutter mot Leicester City med en strekk på baksiden av høyre lår. Var tilbake i trening fredag 4. desember, og kom inn fra benken 81 minutter ut i 4-0 seieren over Wolverhampton to dager senere.

13. desember: Var ikke i troppen mot Fulham på grunn av en stram muskel etter kampen mot Midtjylland. Var tilbake på innbytterbenken mot Tottenham den 16. desember.

27. desember: Var ikke med i troppen mot West Bromwich på grunn av en hamstringskade, og var ikke tilbake i full trening før den 14. februar. Tilbake i kamptroppen mot Everton 20. februar.

RHYS WILLIAMS

17. november: Var ikke med i troppen til England U21 mot Albania, for å være føre var, da han klaget over en stiv hofte. Var tilbake i startoppstillingen i Champions League-kampen mot Atalanta den 25. november.

SADIO MANÉ

2. oktober: Testet positivt for Covid-19. Var tilbake i trening 12. oktober, og startet Merseyside-derbyet fem dager senere.

31. januar: Mister kampene mot West Ham og Brighton med en mindre muskelskade, men var tilbake i startoppstillingen mot Manchester City den 7. februar. 

TRENT ALEXANDER-ARNOLD

15. august: Reiste ikke med resten av troppen til Østerrike på grunn av han ble smittet av koronaviruset. Han ble isteden hjemme på Merseyside og trente etter eget opplegg. Forsvarsspilleren Var uaktuell for Community Shield-kampen mot Arsenal 29. august, men trente med landslaget den 2. september og kom inn fra benken og spilte det siste drøye kvarteret av Englands Nations League-kamp mot Island på Reykjavik den 5. september.

8. november: Måtte forlate banen etter 63 minutter av storkampen mot Manchester City på Etihad, med en strekk i baksiden av høyre legg. Var tilbake i trening fredag 4. desember, og kom inn fra benken 68 minutter ut i 4-0 seieren over Wolverhampton to dager senere.

THIAGO ALCANTARA

26. september: Var ikke med på treningene helgen foran Arsenal-kampen. Tre dager senere opplyste Liverpool FC at spanjolen hadde testet positivt for Covid-19. Var tilbake i trening den 12. oktober, og startet Merseyside-derbyet fem dager senere.

17. oktober: Ble grisetaklet av Evertons Richarlison på tampen av derbyet, og fikk en skade i høyre kne. Var tilbake i trening med laget den 23. desember. Tilbake i troppen mot Newcastle 30. desember i årets siste kamp.

VIRGIL VAN DIJK

25. august: Fikk et kutt ved høyre øye, og måtte forlate banen ti minutter ut i annen omgang i treningskampen mot Red Bull Salzburg. Kuttet var ikke verre enn at nederlenderen ble klarert til å kunne spille Community Shield-oppgjøret mot Arsenal fire dager senere.

17. oktober: Ble stygt taklet av Everton-keeper Jordan Pickford seks minutter ut i Merseyside-derbyet på Goodison Park, og fikk en grad tre avrivning av fremre korsbånd i høyre kne. Var gjennom en vellykket operasjon i London den 30. oktober.

XHERDAN SHAQIRI

19. august: Fikk en liten skade under treningsleiren i Østerrike. Var tilbake i en treningskamp mot Huddersfields B-lag på Anfield søndag 13. september. Startet mot Lincoln City i ligacupen 24. september.

6. oktober: Sveitseren testet positivt for Covid-19 da han sluttet seg til den sveitsiske landslagstroppen. Den andre testen var negativ, og han kunne spille for Sveits i Nations League den 10. oktober, etter å ha mistet privatlandskampen mot Kroatia tidligere i uken.

14. november: Fikk en muskelskade under spill for landslaget. Var tilbake i trening med laget den 23. desember.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]