RB Leipzigs målvakt var Liverpool-spiller i seks år– Jeg kan telle på én hånd hvor mange straffespark jeg reddet fra Steven Gerrard på trening

Tirsdag skal Salah og co prøve å score på en keeper som var Liverpool-spiller fra 2007 til 2013.

14. feb 2021 kl 20.00Arild Skjæveland

Husker du Peter Gulacsi? Den ungarske målvakten kom til Liverpool fra MTK Budapest i 2007, under Rafael Benítez. Han var rød under Benítez, Roy Hodgson, Kenny Dalglish og Brendan Rodgers, før Liverpool ga slipp på ham i 2013.

Da gikk han til RB Salzburg, der han var i to år, før reisen gikk videre til RB Leipzig i 2015. Der har han vært klubbens førstekeeper siden 2016. I 2017/18-sesongen ble han kåret til den beste målvakten i Bundesliga.

Som ungarer, får han derfor møte sin tidligere klubb i sin egen hjemby Budapest på tirsdag.

– Det er fint for meg personlig. Det er en flott stadion i en flott by, men jeg ville foretrukket å spille i Leipzig, sier 30-åringen i et intervju med The Athletic

– Vi har vært veldig gode hjemme, og har vunnet tre kamper der i Champions League. Det er litt uheldig for oss at vi ikke kan spille der, men slik er det bare. Vi må gjøre det beste ut av det, sier han videre.

Fikk aldri kamper for Liverpool

Selv om han var ung, da han var i Liverpool, var han med i kamptroppen hele 52 ganger. Han fikk aldri debuten, og hadde alltid noen foran seg i køen.

Gulacsi så ut til å få debuten sin da Pepe Reina og Doni begge ble utvist i april 2012 – i semifinalen av FA-cupen mot Everton. Han var på tiden på utlån i Hull City, men ble hentet tilbake til Liverpool for semifinalen. I selve kampen ble han plassert på benken, mens Brad Jones fikk spille på Wembley.

– Jeg ville ha likt å få debuten min for Liverpool i derbyet. Det å komme så nærme uten å komme på banen en eneste gang er rart, og jeg vet ikke om noen klubb har fått to utvisninger med så kort mellomrom. Jeg kan le av at jeg mistet derbyet nå, men den skuffelsen var kanskje det jeg trengte for å få gjennombruddet mitt et annet sted. Jeg gikk til RB Salzburg året etter, og deretter til Leipzig i 2015, sier han.

Gulacsi hadde først Xavi Valero som keepertrener, men han forsvant med Benítez. Da kom John Achterberg inn. Han er fortsatt i jobben. En ting han husker fra treningene, var hvor vanskelig det var å stoppe Steven Gerrard fra 11 meter.

– Jeg kan telle antall straffer jeg reddet fra ham på de seks årene på én hånd.

Han trekker også frem Luis Suarez sine fenomenale frispark, og at Fernando Torres var den beste én mot én.

Så opp til Pepe Reina

Da han kom til Liverpool, var Pepe Reina Liverpools målvakt. Han var av de aller beste i ligaen på det tidspunktet.

– Vi er helt annerledes bygd, og har ulik spillestil. Teknisk var han veldig sterk som målvakt, men det jeg lærte fra ham handlet om innstilling, og tenke som en eliteutøver. På de seks årene tror jeg han bare mistet noen få kamper. Han var veldig fokusert på å spille hver eneste kamp. Han presterte så jevnt, viste aldri svakhet, og var sterk hele tiden. Det å kunne se det så nært var en erfaring jeg kunne bruke senere i min karriere, forteller Gulacsi.

FORBILDE: Pepe Reina var et forbilde for Peter Gulacsi i Liverpool.

FORBILDE: Pepe Reina var et forbilde for Peter Gulacsi i Liverpool.

Han forteller at han har fulgt med på hvordan de røde har gjort det etter at han forlot klubben.

– Var var hyggelig å se dem bli et lag med suksess igjen under Jürgen Klopp. Som tidligere spiller, vet du hvor mye det betyr for klubben og byen.

Gulacsi er nå Ungarns landslagsmålvakt, der han tok over for Gabor Kiraly, som var kjent for sine grå joggebukser. Han har spilt 208 kamper for RB Leipzig, som har etablert seg i toppen av Bundesliga.

Forventer to veldig tøffe oppgjør

Foran seg har den tidligere Liverpool-målvakten stopperparet Ibrahima Konaté og Dayot Upamecano. Den førstnevnte er linket til LFC, mens Upamecano på søndag ble bekreftet klar for Bayern München etter å ha blitt linket til de helrøde over lang tid.

LEIPZIG-KEEPER: Peter Gulacsi vokter målet for RB Leipzig.

LEIPZIG-KEEPER: Peter Gulacsi vokter målet for RB Leipzig.

Gulacsi forventer at det blir veldig tøft å møte Liverpool.

– Vi vil være veldig dumme dersom vi tror det skal bli enkelt, for Liverpool har utrolig kvalitet. De har tapt noen kamper, men har vært uheldige. Vi kan ikke dømme dem på de siste ukene. Vi må dømme dem på de siste sesongene, sier han.

– De har kanskje mistet litt selvtillit og rytme, men spillerne mister ikke kvalitetene over natten. Ta Alisson som eksempel. Han har gjort to tabber mot Manchester City, men det vil ikke endre hvordan folk tenker på om ham. Han er fortsatt blant de beste målvaktene i verden. Store keepere er sterke nok mentalt til å komme tilbake etter slike situasjoner, og det er det samme for Liverpool som lag, sier han.

RB Leipzig - Liverpool spilles tirsdag kl. 21.00, og vises på TV 2 Sport 1, Sumo og Viaplay.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]