– Jeg vil ikke si at vi er tilbake på vårt beste nivå ennå

Georginio Wijnaldum er selvsagt glad for vinne to vanskelige bortekamper på en uke, men mener at Liverpool fortsatt har mye å bevise denne sesongen.

1. feb 2021 kl 12.43Einar Kvande

To bortekamper i London på en uke. 3-1 over Tottenham og 3-1 over West Ham. Men Georginio Wijnaldum ser ingen grunn til å miste bakkekontakten, selv om Liverpool har klatret til tredjeplass på Premier League-tabellen.

– Vi er godt fornøyd med seieren over West Ham. I tillegg til scoringene spilte vi også god fotball. I et par situasjoner nøt vi det som skjedde litt for mye, slik at vi gjorde noen feil. Men totalt sett var det en god kamp av oss, sier Georginio Wijnaldum til Liverpoolfc.com etter seieren på London Stadium.

Nederlenderen gjorde selv Liverpools siste mål i det som var hans kamp nummer 200 i Premier League.

– Jeg vil ikke si vi er tilbake på vårt beste nivå ennå, for vi må vise spill som dette i hver eneste kamp. Det er hva vi må gjøre. Vi må bare fortsette å spille slik vi gjorde foran den andre scoringen i hver eneste kamp. Hver eneste kamp er vanskelig, men når sjansen til å skape sjanser som dette byr seg, må vi ta dem.

– Det vil være dumt å tro at vi er tilbake på vårt beste nivå, for hver eneste kamp byr på en ny situasjon, en ny kamputvikling og en ny motstander. Vi må gjøre dette igjen og igjen. Det er måten vi må se dette på, og så forsøke å spille kampene med selvtillit.

Da Liverpool ble ligamestere i fjor ledet de ligaen nesten hele sesongen. Nå er det de røde som må jakte ligaleder Manchester City. Det er fire poeng opp til de lyseblå, som også har spilt en kamp mindre enn de helrøde.

– Jeg tenker ikke over om vi har et forsprang eller om vi jakter tabelltoppen. Vi må uansett ta en kamp om gangen, og gi alt i kamp etter kamp. Så får vi heller se hva det holder til når sesongen er over. Jeg mener det er slik vårt fokus bør være akkurat nå.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]