Klopp og Nagelsmann snakker om ekstreme utfordringer

Jürgen Klopp og Julian Nagelsmann har slått av en prat før tirsdagens møte i Champions League.

15. feb 2021 kl 12.31Jens Bessesen

I en herlig samtale mellom de to tyskerne, i regi av Uefa foran tirsdagens møte mellom RB Leipzig og Liverpool i Champions League, kommer Jürgen Klopp og Julian Nagelsmann inn på flere samtaleemner. 

Blant annet hvordan koronasituasjonen har ført til helt spesielle utfordringer man aldri har møtt før i fotballen. 

– Når spillerne går hjem sitter de isolert og kan ikke treffe noen eller gå noe sted. Det er ingen supportere, man treffer bare lagkameratene, og må fokusere på en ny kamp hver tredje dag. Det er veldig vanskelig, sier Leipzig-manager Nagelsmann. 

Ekstreme utfordringer

Deretter trekker Klopp fram det han mener er aller mest utfordrende.

– Jeg vet ikke hvor mange nye signeringer du har, men vi har re. Det er veldig vanskelig å finne sin plass i laget, for du kan verken tilbringe mye tid i garderoben eller restauranten. Du kan ikke møtes privat. Det er vilt, sier Klopp. 

Nagelsmann er enig i at det er denne sesongens største utfordring. 

– Vi har spillere som ikke snakker tysk, og det er tre ganger så vanskelig for dem. De har ingen kontakt med lagkameratene utenfor fotballen, fordi de bare sitter hjemme. Det er alltid vanskelig å integrere nye spillere i et etablert lag, men i år er det ekstremt, sier han.

Klopp og Nagelsmann har møttes før, og ut fra samtalen er det tydelig at de to kommer godt overens. Latteren sitter løst når de mimrer om sitt forrige møte, Champions League-kvalifiseringen i 2017 da Nagelsmann trente Hoffenheim. 

Nagelsmann er bare 33 år gammel, men har allerede imponert stort i sin managerkarriere. I fjor tok han RB Leipzig til semifinalen i Champions League for første gang i klubbens historie. 

Overkjøring på Anfield

Men forrige møte med Liverpool gikk ikke som han ønsket. Klopps menn vant 6-3 sammenlagt og tok seg inn i Champions League-gruppespillet. 

– Vi spilte veldig bra første kamp, og det hadde vært interessant å se hva som hadde skjedd hvis Kramaric hadde scoret på straffesparket. I stedet scoret Trent frispark. I andre kamp kjørte de over oss og ledet 3-0 etter 17 minutter, sier Nagelsmann.

– Med flotte mål! skyter Klopp inn og mimrer tilbake til festfotballen Liverpool leverte den augustkvelden på Anfield.

Nagelsmann tror tirsdagens kamp blir helt annerledes.

– Det er en helt annen situasjon nå, både for meg og for Jürgen. Det er to helt forskjellige lag fra den gang, sier han. 

RB Leipzig - Liverpool spilles tirsdag klokken 21 i Budapest. Kampen vises på TV 2 Sport 1, Sumo og Viaplay.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]