Pressekonferanse:Klopp bekreftet at trio er uaktuelle til derbyet - men Alisson er klar til innsats

De som fryktet at Liverpool ikke vil ha Alisson Becker mellom stengene mot Everton kan puste lettet ut.

19. feb 2021 kl 13.36Einar Kvande

Vi oppdaterer denne saken med de viktigste punktene fra Jürgen Klopps pressekonferanse foran lokaloppgjøret mot Everton. Du kan se hele pressekonferansen på YouTube.

Om skadesituasjonen

– Naby trente i går, så får vi se hva det blir til. Fabinho var ikke tilbake i trening. Fabinho, Milner og Jota nærmer seg, men vil ikke være aktulle for kampen i helgen. Vi har ingen andre nye skader. Alisson er skadefri og klar til innsats.

Om Mohamed Salah

– Du trenger ikke spørre meg hvorfor han ikke får den kreditten han fortjener. Det er uforståelig for meg. Han spilte en strålende kamp mot Leipzig, og favorittøyeblikket mitt var hodeduellen han vant i eget straffefelt etter 87 minutter.

Om Alisson Becker

– Han er i fin form. Min tiltro til ham har ikke endret seg i det hele tatt. Vi er alle mennesker. Det gjelder Ali også, og han viste det i de par siste kampene. Det er ikke noe problem. Det handler om å jobbe, og han gjør det. Han står ikke opp om morgenen, ser seg selv i speilet og sier til seg selv at han er en keeper i verdensklasse. Ali er for smart til å ignorere feil. Det er helt normalt.

Om Naby Keita

– Han har vært uheldig. Han kunne ha vært med i troppen mot Leipzig, men det virket ikke fornuftig. Så han ble hjemme og trente. Men så ble han syk, og kunne ikke trene før i går. Vi holder ham ikke igjen, og vi tvinger ham ikke inn. Det vil være hyggelig å ha ham med i troppen.

Om lokaloppgjøret på Goodison i oktober

– Vi tar ikke med oss noe derfra. En uke, to eller tre senere fikk vi diagnosen til Virgil. Det er bra vi ikke har spilt Everton igjen i mellomtiden, la meg si det slik. Nå tenker vi ikke på den akmpen mer. Men dette er fortsatt et lokaloppgjør, og det er nok til å bli motivert.

– Jeg vet ikke hva jeg vil tenke når sesongen er over. Forhåpentligvis tenker jeg på noe hyggeligere enn Everton-kampen på Goodison. Det var helt klart en viktig dag med tanke på resten av sesongen.

Om Ozan Kabak

– Han har stort potensial. Han er bare 20 år gamml. Han har masse erfaring, og har ikke tatt noen enkel rute i karrieren sin så langt. Han var hos Galatasaray i Tyrkia før han flyttet til Tyskland, hvor han spilte for Stuttgart og Schalke. Da må du kjempe. Det har vært bra for utdanningen hans. Han har vært veldig solid i begge kampene han har spilt for oss.

Om Carlo Ancelotti

– Everton har hatt gode lag. Det har alltid vært jevne kamper mot dem. Manageren hjelper alle lag i verden. Everton har en veldig god tropp og et godt lag, og kanskje er de nærmere oss enn tidligere. I alle fall når det gjelder tabellposisjonen deres.

Om Leipzig-kampen

– Det er viktig at du forsvarer deg som en enhet og på høyeste mulige nivå. Alle vet hvor viktig forsvarsspillet er for å oppnå suksess. Leipzig-kampen var et veldig godt tegn i så måte for meg. Den viste at vi klarte å håndtere feilene vi gjorde i forrige kamp. Vi spilte en veldig god kamp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]