Liverpool har ikke opplevd maken på over 36 år, og nå er Citys forsprang urovekkende stort

Liverpool har nå gått av banen i tre hjemmekamper på rad i ligaen uten å score mål.

4. feb 2021 kl 08.49Einar Kvande

0-0 mot Manchester United, og ettmålstap både mot Burnley og Brighton. Liverpool har ikke scoret på tre hjemmekamper i ligasammenheng for første gang siden oktober 1984. De røde har nå spilt 384 minutter med fotball på Anfield uten å score mål.

Før gårsdagens kamp var Liverpool ubeseiret på tolv kamper mot Brighton i alle turneringer, siden et cuptap i januar 1984. Man kan si det var en helmørk aften på Anfield i går.

– Først og fremst vant Brighton kampen fortjent. De var friskere enn oss, og gjorde mer riktig enn vi gjorde. Vi mistet ballen alt for enkelt. Den beste måten å forsvare seg mot Brighton på er å holde ballen i laget, spille ballen, og når vi klarte det hadde vi i det minste kontroll, men vi skapte ikke nok, sa Jürgen Klopp til pressen etter tapet for Graham Potters mannskap.

– Jeg har sagt det i flere intervjuer nå at for meg så laget mitt slitent ut. Mentalt slitne, og det fører til at beina ikke er som de skal være heller. Det har vært en tøff uke, og i denne kampen var vi ikke friske nok. Det førte til at vi ikke var gode nok til å bryte gjennom formasjonen til Brighton. De scoret et mål og hadde andre sjanser også. De gjorde kampens eneste mål, og fortjente å vinne.

– Det er ikke avgjort hvem som får de tre poengene på søndag

Liverpool er nå sju poeng bak ligaleder Manchester City, og de lyseblå har en kamp mindre spilt. På søndag er det nettopp ligalederen som kommer til Anfield, og det er en kamp de røde må vinne skal det fortsatt være håp om ligagull denne sesongen.

– Jeg er klar over gapet opp til Manchester City. Jeg er Liverpool-manager, og vi vant ligaen i fjor, og ja, vi ønsker å vinne ligaen i år også. Men du må prestere bra for å klare det, og vi har ikke gjort det. Det er sannheten. Nå må vi kjempe for andre ting. Vi må kjempe for tre poeng.

– Det er ikke avgjort hvem som får de tre poengene på søndag. Vi må spille bedre, og det vil vi forsøke. Så får vi se.

– Avstanden opp er ikke interessant for øyeblikket, på grunn av resultatene vi har hatt så langt. Det vi kan gjøre noe med er de kommende kampene, og det vil vi forsøke. Mot Brighton var vi ikke gode nok. Vi så det. Vi vet det, og vi må forandre på det.

Liverpool - Manchester City spilles på Anfield søndag 7. februar klokken 17.30, og blir vist direkte på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]