Stopperen er klar for BayernLiverpool rakk ikke å komme med sitt tilbud til Upamecano

Franskmannen var fornøyd med tilbudet fra Bayern München, og er klar for den tyske storklubben.

13. feb 2021 kl 08.51Arild Skjæveland

Liverpool har i lang tid blitt linket til Dayot Upamecano. RB Leipzigs midtstopper er tilgjengelig for 42,5 millioner euro på grunn av en utkjøpsklausul i kontrakten, og den lovende unge franskmannen har derfor vært en av de mest ettertraktede spillerne i Europa.

Fredag ble det klart at han har valgt å bli i Bundesliga, og skal spille for Bayern München. Det har blitt meldt av et samlet pressekorps, og sportsdirektør Hasan Salihamidžić har bekreftet det.

– Jeg kan bekrefte at det er i orden, og det er vi veldig fornøyd med i FC Bayern. Vi har hatt veldig gode, intensive og profesjonelle diskusjoner med Dayot og hans rådgiver Volker Struth i flere måneder. Vi visste at vi hadde en veldig hard konkurranse. Upamecano er en ung spiller, 22 år, og har allerede eksepsjonelle kvaliteter, sier sportsdirektøren til Sport Bild

– Vi presenterte ham våre planer i FC Bayern, og i den siste uken i Doha har jeg snakket med alle de involverte igjen. Etter en lang prosess, ble spilleren, familien og støtteapparatet overbevist om at FC Bayern var riktig valg, sier han.

Kom ikke med tilbud

Salihamidžić bekreftet at Bayern ville betale utkjøpsklausulen.

– Det stemmer. Dayot Upamecano vil spille for FC Bayern de neste årene, avsluttet sportsdirektøren.

Ifølge «transferguru» Fabrizio Romano har Upamecano fått flere tilbud fra Chelsea. Liverpools plan skal ha vært å gjøre sitt fremstøt til sommeren.

Nå har spilleren bestemt seg, og vil spille for Bayern München frem til sommeren 2026. Han er fornøyd med det han ble tilbudt på Allianz Arena.

Liverpool må nå se seg om etter en annen midtstopper. Allerede er de linket til Ibrahima Konate, som er Upamecanos 21 år gamle makker i RB Leipzig-forsvaret.

Leicester - Liverpool spilles kl. 13.30, og vises på TV 2 Sport Premium og Sumo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]