Nektet å stå over Liverpool-trening selv om han var skadet

Sergi Canos forteller hvordan Luis Suarez satte standarden for arbeidsmoralen i Liverpool mens uruguayaneren var i Anfield-klubben.

23. feb 2021 kl 13.32Einar KvandeEinarKvande

Sergi Canos ble hentet til Liverpool fra Barcelona i 2013. Nå har Brentford-spilleren snakket om hvordan det var å trene sammen med Luis Suarez. Spanjolen forteller at uruguayaneren ikke engang lot seg stoppe av skader, og trosset smertene for å få deltatt på treningene.

Canos, som nå er en nøkkelspiller for Brentford i Championship, trente sammen med førstelaget til Liverpool da Brendan Rodgers var manager på Anfield.

– Han var fantastisk, sier Canos til Goal når han blir bedt om å beskrive Suarez.

– På min første trening sammen med ham husker jeg at jeg tenkte at dette er altså Luis Suarez, som bøtter inn mål hver helg og gudene må vite hvor mye penger han tjener, men han trener altså på denne måten på en mandag!?

CHAMPIONSHIP-SPILLER: Sergi Canos er blitt en nøkkelspiller i Brentford.

CHAMPIONSHIP-SPILLER: Sergi Canos er blitt en nøkkelspiller i Brentford.

– Jeg var veldig god venn med Jose Enrique, og alle de spanske guttene spiste frokost sammen før treningen. Luis hadde problemer med en tånegl. Jeg aner ikke hva som hadde skjedd, men han haltet. Jeg husker Jose Enrique sa til ham at det var mandag, så han kunne bare droppe treningen. Luis sa han kanskje ville gjøre det, men han ville høre med fysioterapeuten først. Og deretter gikk han ut og trente, selv om han haltet. På en mandag! Laget hadde spilt på lørdag. Jeg husker jeg var imponert da jeg dro hjem. Jeg tenkte at denne mannen elsker fotball!

– Han sa bare at han ikke kunne sitte inne. «Jeg ønsker bare å gå ut og trene sammen med dere!»

– Vi sa, greit, men hva er poenget med å gjøre det?

– I ettertid har jeg skjønt at han hadde et poeng. Det var grunnen til at standarden var så høy i Liverpool på den tiden.

Luis Suarez scorer fortsatt mål på bestilling. Denne sesongen har han gjort 16 mål for Atletico Madrid, som leder den spanske serien.

Canos har på sin side spilt i hver eneste Championship-kamp for Brentford denne sesongen, og har notert seg for seks mål.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]