– Slik er det med VAR. Du vet ikke hva som skjer

James Maddison scoret målet som fikk Leicester City tilbake i kampen.

14. feb 2021 kl 15.06Arild Skjævelandaskjaeveland

Liverpool hadde en mulighet til å komme opp på like mange poeng som Leicester på tredjeplass på tabellen på lørdag, men rotet det bort helt på slutten. Det var James Maddison som scoret det første av tre mål på sju minutter. Han trodde selv at laget hadde fått straffespark.

– Jeg var helt forvirret. Jeg skjønte ikke hva som skjedde, sier Maddison til BBC.

– Anthony Taylor ga meg ikke så mye ro heller, for det så ikke ut som han heller visste hva som foregikk. Han fikk beskjeder på øret, og jeg vet ikke hvilke signaler han gjorde, sier han videre.

– Slik er det med VAR

Frisparket var kontroversielt i seg selv, og Jürgen Klopp var av de som mente at Harvey Barnes hadde oppsøkt kontakten og at det ikke skulle blitt dømt. Når det først ble gitt, mente manageren at det var klar offside. Det ble heller ikke gitt.

Slik snakker Maddison om situasjonen.

– Jeg fikk målet til slutt. Fra å få straffespark, til at det dømmes utenfor, fra å få mål, til at det annulleres, og så blir mål igjen. Slik er bare VAR nå for tiden, og du vet ikke hva som skjer.

– Vi løftet oss derfra, og det var et strålende tidspunkt for oss å score et mål. Vi svarte veldig raskt, og så farlige ut på kontringer resten av kampen. Det var strålende tre poeng, og vi tar dem med oss og løper.

Liverpool har nå en enormt uke foran seg. Først er det 8.delsfinale i Champions League på tirsdag mot RB Leipzig, før Everton kommer til Anfield Merseyside-derbyet på lørdag. Skulle resultatene gå Evertons vei i de to kampene de har før det, vil de være forbi Liverpool før avspark.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]