Slik endte Minamino i SouthamptonSouthampton ville ha Neco Williams. Så dukket Minaminos navn opp

Southampton var egentlig på jakt etter en ny back.

2. feb 2021 kl 19.01Arild Skjæveland

Ralph Hasenhüttl har vært på jakt etter en back, og Southampton forhørte seg om mulighetene for å låne Neco Williams.

Det var helt uaktuelt for Liverpool. Henvendelsen kom for sent, og de røde var heller ikke interessert i å låne bort noen av sine forsvarsspillere, med den skadesituasjonen Jürgen Klopp har hatt i sine bakre rekker, melder Southampton-korrespondent Dan Sheldon i The Athletic

Det var først etter at de hadde fått avslag på å låne den 19 år gamle høyrebacken at Takumi Minaminos navn dukket opp. Hasenhüttl skal umiddelbart ha blitt entusiastisk da det kom frem at det var en reell mulighet, og var en aktiv part for å få avtalen i havn.

Southampton skal ha vært imponert over hvordan Liverpool oppførte seg i forhandlingene, og skryter av sportsdirektør Michael Edwards, skriver Sheldon.

Må betale om Minamino sitter på benken

Minamino skal ha kontaktet sin landsmann Maya Yoshida, som spilte for Southampton i flere år, og blitt overbevist.

Theo Walcott, som er på lån hos sørkystklubben, har blitt skadet og vil være ute en stund. Det er derfor ventet at 26-åringen fra Liverpool vil få mye spilletid i Southampton. Han vil trene med sin nye lagkamerater på Staplewood på onsdag, og kan debutere mot Newcastle på lørdag.

The Athletic skriver at Southampton skal betale 500.000 pund for å låne spilleren i 17 kamper, men at denne summen kan synke dersom han spiller fast. Dersom han ikke får spille, skal Liverpool betales summen i sin helhet.

Southampton dekker hele spillerens lønn.

Liverpools neste kamp er hjemme mot Brighton. Den kampen spilles onsdag kl. 21.15, og sendes på TV 2 Sport Premium og Sumo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]