Usikkert om Fabinho vil være tilbake for å ta Hendersons plass

Brasilianeren har trappet opp rehabiliteringen etter muskelskaden han slo opp igjen mot Manchester City, men det er for tidlig å si om han rekker søndagens kamp mot Sheffield United.

23. feb 2021 kl 08.50Einar Kvande

Fabinho var ikke med i Liverpools tropp til kampene mot Tottenham, West Ham og Brighton på grunn av en liten muskelskade, men midtbanespilleren som er blitt benyttet som vikar på stopperplass denne sesongen, var tilbake i startoppstillingen mot Manchester City den 7. februar. Til bortekampen mot Leicester en snau uke senere var Fabinho nok en gang ute av troppen på grunn av skadeproblemer, og han har vært det siden. 

Nå melder Paul Joyce i The Times at Fabinhos fravær de siste tre kampene skyldes at han slo opp igjen muskelskaden han slet med mot slutten av januar og i begynnelsen av februar da han spilte kampen mot City. Joyce skriver at Fabinho antagelig startet å spille igjen for tidlig, da han ble regnet som en svært viktig spiller å ha på laget i toppkampen mot City. Det endte dermed med at han fikk noen nye uker på sidelinjen. 

Joyce skriver at Fabinho nå har trappet opp rehabiliteringen etter at han slo opp igjen skaden mot City, men det er fortsatt usikkert om brasilianeren blir tilgjengelig til søndagens bortekamp mot Sheffield United.

På grunn av lyskeskaden som Jordan Henderson fikk i lokaloppgjøret mot Everton i helgen, er det ekstra viktig å få Fabinho tilbake. Alternativene på stopperplassene begrenser seg nå til nykommerne Ozan Kabak og Ben Davies, samt de uerfarne stopperne Nat Phillips og Rhys Williams. Det hadde vært en fordel for alle disse å ha erfarne Fabinho ved sin side i forsvarsrekka, uansett hvem av dem som spiller.

Jordan Henderson hadde mandag en scan av lyskeskaden han fikk mot Everton. Resultatene av den foreligger ikke ennå, men det virker uansett åpenbart at Hendo blir satt ut av spill i flere uker fremover. Kanskje vil han ikke være tilbake før i april.

Ifølge Joyce virker det så godt som sikkert at lagkapteinen går glipp av returkampen mot RB Leipzig den 10. mars. 30-åringen skadet adductormuskelen i lysken, og ble byttet ut etter 29 minutters spill da Liverpool tapte 2-0 for Everton. 

Dette er den femte skaden Henderson pådrar seg denne sesongen, og de tre siste av disse har vært lyskeskader. 

SESONGENS FEMTE SKADE: Jordan Henderson har vært skadet hele fem ganger denne sesongen, og de tre siste gangene har det dreid seg om lyskeproblemer.

SESONGENS FEMTE SKADE: Jordan Henderson har vært skadet hele fem ganger denne sesongen, og de tre siste gangene har det dreid seg om lyskeproblemer.

Hendersons skadehistorikk denne sesongen

8. juli: Fikk en smell i venstre kne etter et sammenstøt med Yves Bissouma borte mot Brighton, noe som resulterte i en leddbåndskade. Trente for seg selv under treningsleiren i Østerrike, både med og uten ball. Var uaktuell for Community Shield-kampen mot Arsenal 29. august, men var tilbake i trening den 3. september. Treningskampen mot Blackpool kom for tidlig, men var tilbake i full trening med sine lagkamerater fra tirsdag 8. september, og spilte fra start i ligaåpningen mot Leeds den 12. september.

20. september: Ble byttet ut etter første omgang mot Chelsea på grunn av en stram lårmuskel. Var tilbake i trening den 2. oktober, og satt på innbytterbenken mot Aston Villa to dager senere. Ledet England som kaptein i Nations League-kampen mot Belgia den 11. oktober.

15. november: Ble byttet ut i pausen mellom England og Belgia, på grunn av en stram muskel i lysken. Var tilbake på innbytterbenken mot Brighton den 28. november, og ble satt innpå foran andre omgang.

21. januar: Var ikke med i kamptroppen mot Burnley på grunn av en mindre lyskeskade. Mistet også kampen mot Manchester United, men var tilbake i startoppstillingen som midtstopper mot Tottenham i nord-London den 28. januar etter å ha trent med laget siden tirsdag 26. januar.

20. februar: Måtte ut med en lyskeskade etter en halvtimes spill av Merseyside-derbyet.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]