– Andy Robertson og Trent er det beste backparet i europeisk fotball

Chris Wilder snakket varmt om flere Liverpool-spillere etter at laget hans ble slått søndag kveld.

1. mar 2021 kl 09.39Arild Skjæveland

Liverpool var endelig tilbake på vinnersporet søndag kveld, etter fire strake tap i Premier League. Samtidig gikk de fleste andre resultatene de rødes vei denne helgen, og det er nå kontakt med lagene foran.

Opp til West Ham på fjerdeplassen er det kun to poeng. Til Manchester United på andreplass er avstanden sju poeng, med 12 kamper igjen.

Sheffield United-manager Chris Wilder og Jürgen Klopp har hatt sine feider denne sesongen, og var veldig uenige i høst, da storklubbene ikke fikk gjennom ønsket sitt om fem innbyttere denne sesongen. Før kampen tonet begge managerne ned konflikten, og da kampen var over snakket Wilder varmt om Klopp sitt lag.

– Du må være på ditt beste for å slå Liverpool. De er et av topplagene i Europa. Jeg ser ikke bare på de siste kampene deres. Ligger du under 2-0 mot disse topplagene, blir det lange 20 minutter, sa Wilder på sin pressekonferanse.

– Det er fortsatt Andy Robertson og Trent, det beste backparet, ikke bare i ligaen, men i europeisk fotball, sa han videre.

– På midtbanen har du Thiago, Gini Wijnaldum og Curis Jones, som er en strålende ung spiller. De har alltid produsert gode unge spillere. Og du har fortsatt de tre på topp, sier Wilder.

Stor forskjell på lagene

Wilder sitt lag gikk til pause med 0-0, etter at keeper Aaron Ramsdale hadde gjort en rekke store redninger.

– Mulighetene våre til å ta ut et lag for å få et resultat mot alle odds er veldig vanskelig. Det må gå perfekt for oss, og det gjør det ikke for øyeblikket. Det første målet er veldig skuffende for oss.

– Det var alltid slik at Aaron Ramsdale kom til å måtte gjøre redninger mot Liverpool, som de fleste målvakter må, og i førsteomgangen gjorde han det. Men to individuelle feil åpnet det opp for dem til å score det første målet. Forskjellen på lagene er allerede stor nok, uten at vi trenger å gi bort den type mål.

– Det er ikke nok å løpe rundt på banen mot lag som dette. VI la ned en enorm innsats, men guttene hadde ikke mer. Det var ingen hvite flagg, men forskjellen var stor.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]