– Det er dritkult

LeBron James har gitt sitt første intervju etter at han ble partner i Fenway Sports Group.

17. mar 2021 kl 22.00Arild Skjæveland

Basketball-legenden LeBron James har allerede vært medeier i Liverpool i snart 10 år. Tirsdag kom meldingen om at han nå er blitt partner i Fenway Sports Group (FSG), og dermed har fått en enda større rolle i John W. Henry og Tom Werners selskap.

Sammen med sin gode venn og forretningspartner Maverick Carter, er han nå offisielt ny partner i FSG.

– Det er fint å kunne være med i en så flott gruppe som FSG. De har gjort så mye gode ting opp gjennom årene, og er en så bra gruppe mennesker. De er fantastiske å være partner med, sier 36-åringen til Boston Herald

Liverpool FC har han hatt eierskap i siden 2011. Nå er han også medeier i Boston Red Sox.

– Når det gjelder Red Sox, så er det et historisk lag, og vi vet historien med World Series og at de har fått verdensmestertitlene tilbake til Boston. Spillerne som har slått gjennom der, og arven de har i den sporten. For meg å min partner Maverick å være de to første svarte mennene som får er del av denne eiergruppen og historien til det laget, synes jeg er dritkult, sier han.

Vil kjøpe basketball-lag

En kan ikke forvente at RedBird Capitals investering på 750 millioner dollar inn i FSG skal bety store endringer for måten Liverpool FC drives på. Ifølge Chris Bascombe i The Telegraph kommer klubben trolig til å bli drevet på samme måte som før.

FSG eier Boston Red Sox, Liverpool FC, Roush Fenway Racing, Salem Red Sox, Fenway Sports Management og New England Sports Network (NESN). Da meldingen om investeringene kom på tirsdag, skrev Boston Globe at planene fremover var å investere i flere lag og klubber, innenfor flere ulike idretter.

Med LeBron James på laget, skulle en tro en basketballklubb sto høyt på ønskelisten. Det bekreftet også James.

– Jeg har så mye å gi til spillet. Jeg vet hva som skal til for å vinne på dette nivået, og jeg kjenner igjen talent, sa han til Los Angeles Times etter at LA Lakers hadde slått Minnesota tirsdag kveld amerikansk tid.

– Jeg vet også hvordan du driver en bedrift, så det er målet mitt. Målet mitt er å eie en NBA-klubb, og det kommer til å skje før eller siden, sa han videre.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]