– Det er fremdeles to lag som setter standarden - Liverpool og Manchester City

Thomas Tuchel mener Chelsea og de andre klubbene fortsatt har en jobb å gjøre med å tette kvalitetsgapet til Liverpool og Manchester City.

3. mar 2021 kl 22.23Jens Bessesen

Selv om Chelsea sammen med fem andre lag for øyeblikket ligger foran Liverpool på Premier League-tabellen, mener Thomas Tuchel at det fremdeles er Liverpool og Manchester City som er et nivå foran de andre lagene i ligaen.

– Det er merkelige tider og resultatene er litt rare, med koronaviruset og ingen supportere, men for meg er det fremdeles to lage som setter standarden - Liverpool og Manchester City, sier Tuchel ifølge chelseafc.com

Viktig kamp

Han har hatt Chelsea-jobben i en drøy måned, og på de ni første kampene har det blitt seks seiere og tre uavgjort. Kun to mål er sluppet inn. Tyskeren har nå tatt fatt på jobben med å sende London-klubben tilbake til toppen av Premier League.

I så måte er det viktig å kvalifisere seg til Champions League, og torsdagens kamp kan bety mye når topp fire-regnskapet skal gjøres opp ved sesongslutt. Tuchel er klar på at kampen er viktig, men at det er lenge igjen av sesongen. Han leder et Chelsea-lag som er i god form resultatmessig, i motsetning til Liverpool. 

– De har tapt poeng i det siste, noen ganger fortjent men mange ganger ufortjent, og de har hatt en rekke uheldige resultater. De er et av Europas beste lag med en av Europas beste managere. Det er det ingen tvil om, men vi har selvtillit nok til å gjøre det som skal til for å vinne, sier han. 

– Vi har alltid en sjanse til å vinne fordi vi har selvtillit og er i god form. Vi har alt vi trenger for å slå ethvert lag, og dette blir en tøff motstander. Samtidig kan man tape mot hvem som helst i Premier League, fordi det er den tøffeste turneringen du kan spille i, sier han. 

Tuchel har tilnærmet skadefri tropp å velge fra, bortsett fra midtstopper Thiago Silva som fremdeles er ute. Spissen Tammy Abraham er usikker.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]