– Det er ingen tvil om at eierne fortsatt vil støtte manageren

Liverpools skrekkelige form fortsetter, men managerens jobb er trygg.

7. mar 2021 kl 20.00Arild Skjæveland

Søndag tapte Liverpool sin sjette hjemmekamp på rad i Premier League, og håpet om å redde ligasesongen med å klare topp fire ser ut til å ebbe ut.

Jürgen Klopp gjorde hele sju endringer på laget foran denne kampen, noe som kan vitne om at det er onsdagens kamp mot RB Leipzig i Champions League som nå gjelder, selv om tyskeren ikke sier det høyt. De røde har en 2-0-ledelse fra «bortekampen» mot Alexander Sørloth og co, før retuoppgjøret på Puskas Arena i Budapest i midtuken.

Etter kampen sa Klopp at dette var hans bunnpunkt i karrieren, og at det var en ekstrem situasjon. James Pearce i The Athletic er av de best informerte journalistene når det kommer til Liverpool FC. Det er ingen fare for at tyskeren får sparken, ifølge ham.

– Det er ingen tvil om at eierne vil stå bak Klopp. Det vil være latterlig å bytte manageren, uansett hva som skulle skje mellom nå og slutten av sesongen, svarer Pearce leserne på The Athletic søndag kveld.

– Klopp har for mye kreditt i banken. Samtidig er det riktig å stille spørsmål rundt jobben han gjør for øyeblikket, for dette er uakseptabelt, skriver han videre.

Gikk selv i Dortmund

Klopp hadde kontrakt ut 2017/18-sesongen i Borussia Dortmund, men valgte å gå sommeren 2015 etter at 2014/15-sesongen hadde vært vanskelig. Da lå laget under streken en periode, før de løftet seg på vårsesongen og klarte en sjuendeplass.

I helgen har Klopp sagt at sesongen og situasjonen han er oppe i nå er mye vanskeligere enn det som skjedde på Westfalenstadion.

Etter alt Klopp har fått til med Liverpool i de siste 5,5 årene, er managerens fremtid nå i ferd med å bli en diskusjon. Så dårlig er lagets form, at spørsmålene er nødt å bli stilt.

Hans-Joachim Watzke var daglig leder da Klopp var i BVB, og gikk med på at partene skilte lag sommeren 2015. Det har han angret på i ettertid.

– Vi forsøkte ikke å få ham til å ombestemme seg lenger, men kanskje det var en feil. Kanskje det ville vært bedre dersom vi byttet ut hele laget, og ikke treneren, sier Watzke i dokumentaren «Inside Borussia Dortmund» som ligger på Amazon Prime.

Skal man tolke uttalelsene Klopp har kommet med den siste uken, er det ingenting som tyder på at han vil forlate Liverpool nå eller de neste årene. Han har kontrakt med klubben ut 2023/24-sesongen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]