– Det var utrolig å være en del av Champions League-troppen

Harvey Davies er inne i sitt første år med Liverpool U18, og hadde ikke drømt om å trene sammen med Alisson Becker denne sesongen.

30. mar 2021 kl 18.32Einar Kvande

Ei heller hadde han drømt om å sitte på benken for Liverpools førstelag i en Champions League-kamp allerede nå.

Davies var imidlertid med på flyet til Budapest da Liverpool skulle spille returkampen mot RB Leipzig den 10. mars. 

17-åringen debuterte for Liverpool U18 så sent som i FA Youth Cup-matchen mot Tottenham forrige sesong. Siden har det meste gått den unge scouserens vei.

– Det betyr mye for meg at jeg får trene med førstelaget. Jeg elsker det. Jeg har vært i klubben helt siden jeg var veldig ung, og jeg har jobbet hardt for dette. Det er hyggelig å få sjansen, sier Davies til Liverpoolfc.com.

– Det har vært strålende å jobbe sammen med Alisson og Adrian, lære av dem, og se hva de gjør hver dag. Jeg lærer masse fra John Achterberg og Jack Robinson også. Jeg lytter til hva de sier, og har prøvd til å ta inn alt de har lært meg.

Nervene i høyspenn

Den unge scouseren beskriver sin første treningsøkt med seniorene som en nervepirrende opplevelse. 

– Jeg var litt redd til å begynne med, men alle fikk meg til å føle meg velkommen. Alle støttet meg, og det var et flott miljø å bli en del av. Jeg har forsøkt å fortsette med det som har fått meg hit. Jeg har jobbet hardt, og prøvd å holde så mange baller som mulig ute av nettet. Nivået og intensiteten på øktene er veldig høyt.

– Det er ikke noe som er bedre enn å trene med de beste keeperne i verden. Da jeg fikk beskjed om at jeg skulle trene med førstelaget tenkte jeg at her får jeg muligheten til å lære utrolig mye. Alisson er utrolig på trening. Jeg har ikke sett ham slippe inn særlig mange mål. Han er en keeper i verdensklasse, og han har hjulpet meg på trening og gitt meg råd om forskjellige ting. Han er rett og slett en hyggelig fyr.

PÅ AXA TRAINING CENTRE:  Harvey  Davies har gått gradene ved Liverpools akademi.

PÅ AXA TRAINING CENTRE: Harvey Davies har gått gradene ved Liverpools akademi.

Tur til Budapest på kort varsel

Davies hadde akkurat spilt sin første kamp for U23-laget, en treningskamp mot Accrington Stanley, da han fikk beskjed om å trene med førstelaget. 

– Jeg fikk vite mandagen i forkant av kampen at jeg skulle være med til Budapest. Det var uvirkelig. Det skjedde så fort. Alle var så hyggelige. Det var strålende. Det var en liten drøm som gikk i oppfyllelse. Det var stort å få være i troppen til en 1/8-finale i Champions League. Jeg ringte faren min umiddelbart, og han ble veldig stolt. Deretter fortalte jeg det til min mor, min søster og resten av familien. 

– Hele turen til Budapest var utrolig. Jürgen Klopp kom bort til meg før kampen og sa noen ord til meg. Han var glad for å ha en ung scouser på benken. Han sørget for at jeg fant meg til rette i gruppen. 

– Jeg kunne ikke ha drømt om dette nå. Jeg trodde ikke det ville skje så fort, for jeg har ikke spilt så mange U18-kamper ennå. Etter å ha trent med førstelaget ser jeg helt annerledes på spillet når det gjelder intensitet og hurtighet. Alt går så mye raskere på førstelagsnivå. Jeg må jobbe hardt, og lytte til rådene jeg får fra trenerne, skal jeg bli bedre.

Davies kom til Anfield-klubben som åtteåring, og har gått gradene ved akademiet.

– Jeg har elsket hvert minutt. På U18-laget konkurrerer jeg med Jakub Ojrzynski, Fabian Mrozek og Oscar Kelly. Det har vært en del skader på keeperne i klubben, så det har åpnet noen dører for oss alle.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]