Følte han måtte forlate Liverpool for å få spilletid

Ki-Jana Hoever var ikke en spiller de røde ville miste.

26. mar 2021 kl 19.11Arild Skjæveland

Ki-Jana Hoever var bare 16 år, 11 måneder og 21 dager gammel da han fikk sin førstelagsdebut for Liverpool. Den kom i FA-cupen mot Wolverhampton, da Dejan Lovren måtte ut med strekk i januar 2019.

Det tidligere akademiproduktet fra Ajax var en av spillerne de hadde veldig stor tro på i Liverpool. Han fikk fire førstelagskamper, og scoret ett mål.

Samme dag som Liverpool kjøpte Diogo Jota fra Wolverhampton, gikk unggutten motsatt vei.

– Det var ikke noe enkelt valg, men det var ikke så vanskelig heller, sier han i et intervju med Neil Jones i Goal.com.

– Jeg visste at jeg ville få mer spilletid enn i Liverpool, og derfor tok jeg avgjørelsen. Jeg mente at det var det beste for karrieren min for øyeblikket, sier han videre.

Kunne fått spilletid

Han er nå 19 år gammel, og har spilt 15 førstelagskamper for «ulvene». I Premier League har det blitt ni kamper, stort sett på høyreback.

Hadde han blitt værende på Anfield, er nok dette en sesong der han faktisk kunne fått en del spilletid. Hoever ville med all sannsynlighet ha vært femtevalg på midtstopperplass etter Virgil van Dijk, Joe Gomez, Joel Matip og Fabinho.

– Nå i ettertid, med skadene, så vet jeg ikke – men jeg vil ikke tenke slik. Jeg tenkte at dersom alle er friske, hvor mye spilletid vil jeg få?, sier han.

– Liverpool er fortsatt et så godt lag, med kanskje den beste bakre fireren i verden, så det ville være veldig vanskelig for meg å slå gjennom der.

– Her var planen god. Jeg ville bli involvert i troppen, og blitt en skikkelig førstelagsspiller. Det har omtrent gått som forventet, men jeg vet at jeg kan bedre. Det er en god første sesong så langt, sier han.

Liverpool betalte så lite som £90 000 da de hentet Hoever fra Ajax sommeren 2018. To år senere fikk de £9 millioner for ham. Summen kan stige med ytterligere £4,5 millioner.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]