Liverpool-legenden Ian St. John har gått bort

Liverpool-legenden ble 82 år gammel.

2. mar 2021 kl 10.25Arild Skjæveland

Liverpool FC melder tirsdag at Ian St. John har gått bort, 82 år gammel.

Angriperen scoret 118 mål på 425 kamper for Liverpool, mellom 1961 og 1971. Han var en stor stjerne for Liverpool på 60-tallet, og var med på å vinne to ligamesterskap.

Han scoret det avgjørende vinnermålet da Liverpool vant FA-cupen for aller første gang, etter ekstraomganger mot Leeds United i 1965.

Bill Shankly og Liverpool satte ny klubbrekord da de kjøpte St. John fra Motherwell for 37.500 pund i 1961. Klubben var da i andredivisjon. «Shanks» har senere omtalt signeringen av St. John, som kom samme sommer som Ron Yeats, som et vendepunkt.

Lang tids sykdom

I november i fjor kom det opp et nytt gatemaleri nær Anfield, med bilde av St. John og Roger Hunt.

«The Saint» har kjempet mot kreften, og ble i 2014 operert etter å ha fått spredning. Da hadde han dårlige prognoser. Dette er meldingen som er lagt ut fra hans familie:

«Det er med tungt hjerte at vi må informere dere om at vi har mistet en ektemann, far og bestefar, etter lang tids sykdom. Han gikk bort fredelig, med familien ved sin side. Vi vil takke alle de ansatte ved Arrowe Park Hospital for deres harde arbeid og engasjement i disse svært vanskelige tidene. Familien vil være takknemlig for å få ro i denne ekstremt triste tiden».

Hvil i fred Ian St. John, 1938-2021.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]