– Kan være verdt nærmere 20 millioner pund

Ben Davies har fortsatt ikke fått spille for Liverpool, men midtstopperen får gode skussmål.

22. mar 2021 kl 17.00Jens Bessesen

Liverpool hentet inn Ben Davies som en av to midtstoppere på deadline day for å løse stopperkrisen, men 25-åringen har fortsatt ikke fått sin debut for sin nye klubb. I stedet har Nat Phillips og Ozan Kabak blitt Jürgen Klopps foretrukne midtstopperpar. 

Men ifølge Liverpool Echo har ikke Klopp og hans team mistet troen på den tidligere Preston-spilleren. Davies ble hentet for bare 500.000 pund, men prisen kan stige med over én million pund dersom noen klausuler utløses. En av klausulene skal være at Davies får spille landskamp for England, noe som tyder på at både kjøpende og selgende klubb har troen på Davies. 

Kan tjene gode penger

En som har sett Davies spille mye er Neil Mellor, spissen som har spilt for både Liverpool og Preston.

– Han var en av de beste stopperne i Championship, sier Mellor til Echo. 

– Han kan spille for England hvis han virkelig griper muligheten. Han var ikke bare en nødløsning. Han kan på lang sikt bli svaret, og det er opptil ham. 

– Hvis ikke vil Liverpool gjøre gode penger på ham, for han kan være verdt nærmere 20 millioner pund, ikke to millioner pund, sier han.

Davies er født 11. august 1995 i den lille kystbyen Barrow-in-Furness. Allerede i en alder av elleve år sluttet han seg til akademiet til Preston North End. 

Hans debut for førstelaget kom allerede i januar 2013, og var på den tiden ansett som en venstreback, skriver Deepdale Digest. De neste årene tilbrakte han ute på lån i flere klubber - York, Tranmere, Southport, Newport og Fleetwood, før han i 2017/18-sesongen endelig etablerte seg på førstelaget til klubben der han har gått gradene.

Alltid hatt troen

Selv om han venter på å få spille sin første offisielle kamp i rødt, har han mye erfaring fra seniornivå. Ifølge Mellor er han klar til å ta steget opp i Premier League.

– Han er en spiller jeg alltid har trodd kan spille i Premier League, og jeg er glad for at han får muligheten. Nå er det opptil han å ta den, sier han.

Vi har tatt en kikk på Davies i analyseverktøyet Instat. 25-åringen er 185 centimeter høy og er venstrebeint. Til tross for at han ikke er den høyeste midtstopperne er kvaliteten i lufta en av hans beste egenskaper. 

Han er i tillegg en god pasningsspiller, god til å forsvare egen boks på dødballer, og god på kategorien som kalles «key defending». Key defending kan for eksempel være viktige blokkeringer og redninger på strek, og indikerer at Davies er god i posisjoneringsspillet. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]