Mascherano letter på sløret rundt hans bitre Liverpool-avskjed

Liverpool vegret seg for å selge Javier Mascherano til Barcelona, men midtbanespilleren tok saken i egne hender, og gikk til streik for å få det som han ville.

10. mar 2021 kl 18.08Einar Kvande

Javier Mascherano kom til Liverpool fra West Ham i 2007, og tilbrakte tre år i Anfield-klubben, hvor han var en del av det som på den tiden ble karakterisert som verdens beste midtbane av lagets supportere. 

Da Barcelona kom på banen med et bud på 16 millioner pund, ble det avslått av Liverpool, men katalanerne øket så budet til 25 millioner pund. Likevel var Liverpool uvillige til å selge argentineren. Da tok midtbanespilleren saken i egne hender, og nektet å spille mot Manchester City.

Til slutt fikk den argentinske landslagsspilleren viljen sin, og drømmeovergangen til den spanske storklubben. I Barcelona vant Mascherano La Liga fem ganger og Champions League to ganger.

– Liverpool-fansen var irriterte over det som skjedde, og jeg kan forstå det. Men styret hadde lovet meg noe, og holdt ikke ord.

Slik forklarer Mascherano det som skjedde rundt overgangen hans for drøye ti år siden, i et intervju med FourFourTwo.

– Avtalen var at dersom Liverpool fikk et brukbart bud på meg, skulle jeg få dra. Vi hadde snakket om å forlenge kontrakten min, men det virket som om direktørene ikke brydde seg om meg. Under pre-season forlot Rafael Benitez klubben, og Roy Hodgson kom inn.

– Vi hadde et møte med daglig leder Christian Purslow, som fortalte meg at jeg kunne få dra om det kom et godt bud på meg. Men da et bud ble lagt på bordet, så Liverpool en annen vei. 

– Jeg ble ganske sint, da de ikke holdt ord. Jeg nektet å spille mot City. Det var slik jeg fikk vist hvor irritert jeg var. Jeg fortalte klubben at jeg ønsket å dra av familiehensyn, og jeg ble forbannet over at de oppførte seg på den måten de gjorde. De hadde ikke noe annet valg enn å la meg gå, ellers ville ikke Liverpool holdt det de hadde lovet meg.

Rafa var viktig 

Mascherano er imidlertid svært takknemlig for tiden han fikk under Rafael Benitez i Liverpool.

– Jeg vil alltid være takknemlig for måten Rafa Benitez hjalp meg på. Uten ham ville ikke min karriere vært den samme. Da jeg kom til Liverpool var jeg fortsatt en ung spiller med lite erfaring. Rafas filosofi formet meg til å bli en mye bedre spiller. Jeg utviklet meg defensivt under hans ledelse, og ble mye bedre til å lese spillet.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]