Mener fotballen har fått en viktig påminnelse etter et år uten publikum

Kapteinen reflekterer over et år uten publikum på fotballkamper.

10. mar 2021 kl 13.05Jens Bessesen

«Det er nå ett år siden vi hadde mulighet til å ha fans med oss på Anfield, med unntak av noen kamper foran et fåtall tilskuere før jul. Men uansett hvor lenge vi må spille bak lukkede dører, kommer jeg aldri til å bli vant til det. Jeg har aldri lyst til å bli vant til det», skriver Jordan Henderson i kampprogrammet foran Liverpools avgjørende møte med RB Leipzig i Champions League. 

Som følge av den britiske koronamutasjonen og tyske reiserestriksjoner må også returoppgjøret spilles på Puskas Arena i Budapest, der Liverpool vant første kamp 2-0.

«Det er enda merkeligere i kveld, med en 'hjemmekamp' borte fra Anfield i Europa, et scenario som underbygger hvor alvorlig situasjonen som førte oss inn i lockdown fremdeles er», skriver han. 

«Ingenting av det jeg skal si bør så tvil om det faktum at hvor kamper spilles og hvem som får se dem er langt nede på listen over landets prioriteter for øyeblikket. Men jo raskere vi kan få et snev av normalitet inn i fotballen, jo bedre». 

En viktig påminnelse

Henderson er klar på at spillerne virkelig savner å ha supporterne til stede på Anfield, uten at han bruker det som en unnskyldning for den elendige hjemmeformen. 

«Jeg kan forsikre alle som leser dette om at selvkritikk er en stor del av Liverpool-troppen og at ingen gjemmer seg bort fra realitetene», skriver han. 

Han mener fotballen i løpet av det siste året har fått en viktig påminnelse om hvor mye supporterne betyr for idretten.

«Noen ganger trenger vi alle en påminnelse for å innse hvor viktige visse folk er i livene våre, og når det gjelder fansen tror jeg fotball har fått en rekke grunner til å anerkjenne hva de tilfører spillet. Det blir tydelig som aldri før når vi i kveld skal spille nok en Champions League-kamp foran tusenvis av tomme seter».

«Spillere og managere stjeler overskriftene, men alt vi har oppnådd med Liverpool de siste årene har vært i samarbeid med våre supportere. Jeg er like klar som alle på at nasjonens helse må komme først, men jo fortere vi er sammen igjen, jo bedre», skriver kapteinen.

Les hele teksten til Henderson her

Har du innspill til journalisten?
[email protected]