Nytt møte mellom Premier League-klubbene i dag

Flere ting står på agendaen.

25. mar 2021 kl 09.59Arild Skjæveland

De 20 Premier League-møtene har et nytt møte på torsdag, der flere ting står på agendaen.

I fjor startet Premier League med en strategisk gjennomgang, for å se på hvordan ligaen kan forbedres. Det er et arbeid som gjøres sammen med Boston Consulting Group, og startet før Liverpool og de andre storklubbene kom med sitt kontroversielle forslag om «Project Big Picture», rapporterer The Athletic.

I november skal Richard Masters ha uttalt at han håpet gjennomgangen var ferdig til slutten av mars, så det kan være et tema som skal opp.

Vil diskutere supporternes retur

Premier League ønsker å flytte den 36. og 37. serierunden, slik at alle Premier League-klubbene får én hjemmekamp med supportere. Det skal diskuteres i dag, melder nettstedet.

Regjeringen har bestemt at det kan slippes inn inntil 10 000 supportere på stadionene etter 17. mai. Dersom den 37. serierunden flyttes, betyr det at alle lag får én hjemmekamp og én bortekamp foran supportere på slutten av sesongen.

Det er også ventet at det skal diskuteres om det skal være tillatt med trøyesponsor fra gamblingselskaper og bookmakere. I 2020 ble det anbefalt at slike firmaer ikke lenger skal få være synlige sponsorer av fotballklubber.

The Athletic skriver videre at klubbene vil få en oppdatering på hvordan det ligger an med den kommende TV-avtalen, Sheldon-rapporten om seksuelt misbruk i fotball skal diskuteres, og det samme skal No Room for Racism. Premier League-sjefen har tidligere sagt at spillerne kommer til å gå ned på kne resten av denne sesongen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]