Så mye har Liverpool dratt inn på årets Champions League-deltakelse

Det kan bli store summer inn i klubbkassen dersom de røde fortsetter å levere i Europa.

25. mar 2021 kl 12.02Arild Skjæveland

Jürgen Klopps lag er klare for kvartfinalen i Champions League, der Real Madrid er motstander etter påske.

Historisk er det to av de største klubbene i denne turneringen. Hvittrøyene fra Madrid har vunnet 13 ganger, mens Liverpool FC er mestvinnende engelske klubb med seks triumfer.

Champions League er Liverpools siste mulighet til å vinne et trofé, og kunne redde det som har vært en veldig vanskelig sesong. Dersom de røde skulle gå hele veien, vil de også kvalifisere seg for turneringen neste sesong – noe som blir vanskelig å gjøre gjennom Premier League denne sesongen.

Ser vi på tallene, skjønner vi hvorfor det er så viktig…

Allerede enorme summer

Eksperten Swiss Ramble, som skriver en veldig god blogg om fotball og økonomi, har en gjennomgang av hvor mye klubbene har tjent på sin deltakelse i turneringen så langt.

Liverpool har allerede fått inn 79 millioner pund på denne sesongen. 90 millioner euro.

Den eneste engelske klubben som har tjent mer, er Manchester City. Grunnen til det er at de har vunnet flere enkeltkamper i turneringen. Slik systemet fungerer, får du 2,7 millioner euro for hver seier i gruppespillet, og 900 000 euro for uavgjort. Liverpool tapte mot Atalanta og spilte uavgjort mot FC Midtjylland i gruppespillet.

Stor forskjell i Europa League

Manchester United røk ut av gruppespillet i Champions League, men er videre til kvartfinalen i Europa League. De har tjent 60 millioner pund på sin europacupdeltakelse denne sesongen.

Det er der nøkkelen ligger – at de allerede har spilt i Champions League. Ser vi på lagene som har gått direkte inn i Europa League, har de tjent langt mindre denne sesongen.

Arsenal, som også er klar for kvartfinale, har tjent 22 millioner pund. Tottenham som røk ut i 8.delsfinalen har tjent 18 millioner pund, og Leicester som røk ut i 16. delsfinalen har kun tjent 15 millioner pund på europacupspill denne sesongen.

Premiepengene runde for runde

Liverpool har allerede fått 9,5 millioner euro i premiepenger for å ha gått videre fra gruppespillet, ifølge tall brukt av DAZN

Seieren over RB Leipzig i åttendedelsfinalen var verdt ytterligere 10,5 millioner euro, da kvartfinaleplassen var sikret.

Dersom Liverpool tar seg videre forbi Real Madrid, vil de få 12 millioner euro som semifinalister i rene premiepenger.

Skulle de der ta seg forbi vinneren av Chelsea og Porto, vil de få 19 millioner euro dersom de vinner finalen på Atatürk i Istanbul, eller 15 millioner euro som tapende finalist.

Real Madrid - Liverpool spilles tirsdag 6. april kl. 21.00. Returoppgjøret på Anfield spilles onsdag 14. april kl. 21.00.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]