Sir Kenny fyller 70!

Liverpools kanskje aller største legende er 70 år i dag.

4. mar 2021 kl 10.00Arild Skjæveland

I dag er det 70 år siden Sir Kenny Dalglish ble født i Dalmarnock øst i Glasgow.

Han blir av mange sett på som Liverpools største spiller gjennom tidene – men det er ikke bare derfor legendestatusen hans står så sterkt. Det er også for bidragene hans utenfor banen. For Hillsborough-familiene, og for The Marina Dalglish Appeal, hvor han har hjulpet til å samle inn over 10 millioner pund til å forbedre kreftbehandling på Merseyside.

Kenny spilte 102 ganger for Skottland, og spilte for både Celtic og Liverpool i sin spillerkarriere. For Liverpool scoret han 172 mål på 515 kamper, og vant fem ligamesterskap som spiller. I tillegg vant han FA-cupen og Champions League tre ganger.

Han ledet også LFC som spillende manager og manager, og tok laget til tre ligatitler og to FA-cuper. Han ble den første spillende manageren som vant «the Double», da LFC gjorde det i 1986. I 1995 ledet han Blackburn til ligagull.


Han ledet også LFC som spillende manager og manager, og tok laget til tre ligatitler og to FA-cuper. Han ble den første spillende manageren som vant «the Double», da LFC gjorde det i 1986. I 1995 ledet han Blackburn til ligagull.

I 2011 kom han tilbake til Liverpool, vant ligacupen i 2012, og var en viktig faktor da klubben stabiliserte seg igjen etter en turbulent tid med Tom Hicks og George Gillett som eiere, og Fenway Sports Group nettopp hadde overtatt.

Setter opp «7Appeal»

I forbindelse med «King Kennys» bursdag, har familien satt opp noe de kaller «7Appeal». Det er et samarbeid mellom Liverpool FC, Red Neighbours, LFC Foundation og Dalglish-familien til å samle inn penger for å støtte unge familier i Liverpool som trenger hjelp, for å møte den økonomiske og praktiske byrden med å ta seg av en et nytt barn.

– Samtidig som det er mange gode saker som har fått støtte de siste 12 månedene, er det fortsatt et behov for å støtte unge familier, og spesielt de som har yngre barn og babyer. Det nødvendige du trenger for en baby og unge barn er dyrt, og når mange har mistet jobben etter pandemien, har det gjort det nesten umulig for disse familien. Jeg ønsker å bruke min bursdag til å sette opp 7Appeal, for å hjelpe så mange familier som mulig, sier Dalglish i en pressemelding.

Det er satt opp en JustGiving-side. Her kan man donere

Har du innspill til journalisten?
[email protected]