Steven Gerrard:– Trent er verdensklasse, og Englands beste høyreback

Trent Alexander-Arnold får støtte fra sin tidligere sjef.

23. mar 2021 kl 08.39Arild Skjæveland

Den største overraskelsen da Gareth Southgate kom med sin landslagstropp i forrige uke, var at Trent Alexander-Arnold var utelatt. Landslagssjefen mener at 22-åringens prestasjoner ikke har vært gode nok, og at han ikke har prestert like godt på landslaget som klubblaget.

Steven Gerrard var manager for Alexander-Arnold da han ledet Liverpools U18-lag, og gjorde scouseren til sin kaptein. Rangers-kapteinen gir Alexander-Arnold sin fulle støtte.

– Én ting er sikkert. Jeg vil alltid være der for Trent. Det sier seg selv. Jeg ville ikke tatt første steg, for han er sin egen mann, og vet hvordan det er, sier Gerrard i et intervju med The Times

– Gareth Southgate tar avgjørelsene der. Jeg er ikke nødvendigvis enig med ham i den avgjørelsen, men jeg er ikke Englands manager.

Rangers har vunnet ligatittelen i Skottland, og unngikk tap borte mot Celtic på søndag. Det gjør at de har veldig gode sjanser til å gå ubeseiret gjennom hele sesongen. Det gjenstår fem kamper i Skottland.

– Den beste høyrebacken i landet

Gerrard mener Alexander-Arnold har kvaliteter som gjør at han bør være selvskreven.

– Jeg mener Trent er den beste høyrebacken i landet. Én ting jeg har lært etter å ha vært spiller, er at du ikke alltid kan prestere 10 av 10. Når det ikke fungerer må du ha den støtten, kjærligheten og oppmerksomheten fra manageren mer enn noen andre, så jeg var overrasket over avgjørelsen. Det er bare min min mening, og min mening er ikke viktig her, sier han.

Det er ingen Liverpool-spillere i Southgates tropp. Han har tatt ut Kieran Trippier (Atletico Madrid), Reece James (Chelsea) og Kyle Walker (Manchester City) i den posisjonen til kampene mot San Marino, Albania og Polen.

– Trent er en høyreback i verdensklasse. Vi har andre fantastiske høyrebacker også, forresten. Men jeg vil være der for Trent og alle de andre Liverpool-spillerne når som helst.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]