Lagoppstillingene er klareKeita og Jota starter i Madrid!

Liverpool møter Real Madrid, og dette er spillerne Jürgen Klopp har valgt.

6. apr 2021 kl 19.37Arild Skjæveland

I kveld skal Liverpool spille sesongens hittil viktigste kamp, når Real Madrid er motstander i kvartfinalen av Champions League. Kampen har avspark kl. 21.00, og spilles på den spanske storklubbens treningsfelt, på Estadio Alfredo Di Stefano. Det er en stadion som tar 6000 tilskuere, men i kveld vil det være tomt.

I opptakten til denne kampen har ikke Liverpool fått noen nye skader eller problemer – men til forandring, så er det motstanderen som har hatt disse problemene. Kaptein Sergio Ramos er skadet, Eden Hazard er utelatt fra troppen, og tirsdag formiddag testet VM-vinneren Raphael Varane positivt for Covid-19. Det betyr at Zinedine Zidane har store utfordringer når han setter opp sitt forsvar.

Det var ventet at han skulle starte i 3-5-2 med vingbacker, men det ser ut til å være 4-3-3 – og Marcelo er ikke med. Han sitter på benken.

For Jürgen Klopp var den største utfordringen trolig om han skulle bruke alle sine fire angripere fra start, eller gå for sin klassiske 4-3-3-variant. Han har valgt 4-3-3.

Både Naby Keita og Diogo Jota er med fra start. Roberto Firmino og Thiago Alcantara sitter på benken. Gini Wijnaldum startet på benken sist, og kommer inn for James Milner.

I Champions League er det som kjent tillatt å bruke fem innbyttere. På benken sitter også overraskelsen Harvey Davies, som er en 17 år gammel keeper.

Lagoppstillingene

Liverpools lag: Alisson; Alexander-Arnold, Phillips, Kabak, Robertson; Fabinho, Wijnaldum, Keita; Salah, Jota, Mane.

Innbyttere: Adrian, H. Davies, Thiago, Milner, Firmino, Oxlade-Chamberlain, Jones, Tsimikas, Shaqiri, B. Davies, R. Williams, Cain

Real Madrids lag: Courtois; Vazquez, Militao, Nacho, Mendy; Casemiro, Modric, Kroos; Asensio, Vinicius, Benzema.

Innbyttere: Lunin, Altube, Marcelo, Valverde, Odriozola, Isco, Mariano, Rodrygo, Arribas, Chust

Kampen har avspark kl. 21.00, og vises på V Sport 1 og Viaplay.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]