«Big Six» slipper trolig straff, men mister mye makt

Hva venter nå for utbryterne og de såkalte «Big Six» i Premier League?

22. apr 2021 kl 11.06Øystein Tronstad

En etter en kom de krypende tilbake til Premier League-bordet, Liverpool inkludert. The Super League krasjet brutalt og i tillegg til en stor ripe i lakken, får det videre konsekvenser. 

Spesielt supportere fra de 14 resterende Premier League-klubbene har tatt til orde for sanksjoner mot Super League-gruppa. Strenge straffer som bøter eller poengtrekk har blitt nevnt.

Henry Winter skriver i sin spalte i The Times at det ikke er noen god løsning, og at det derfor neppe blir noe av.

«Det vil kun straffe de som faktisk sto frem og var en del av motstanden: James Milner og Jordan Henderson, og Liverpool-fansen som protestere utenfor Elland Road på mandag».

Twitter melder Winter at de 14 klubbene nå håper at «Big Six» bytter ut sine ledere, som de føler at de har møtt mye motstand og kamp fra.

Maktblokken «Big Six» er knust

The Times skriver at Premier League-sjef Richard Masters har skrevet til de seks utbryterne med beskjed om at de enten kan trekke sine maktpersoner fra deres posisjoner i ligaens arbeidsgrupper, eller bli votert ut ved neste anledning.

Dette gjelder blant annet Ed Woodward (Manchester United) og Tom Werner (Liverpool) som sitter i gruppa for TV-rettigheter.

Masters har, som sin forgjenger Richard Scudamore, forsøkt å begrense «Big Six» sin makt og innflytelse i ligaen. Det ydmykende Super League-nederlaget er akkurat det han trenger.

Crystal Palace-eier Steve Parish var på frokost-TV hos BBC denne uka. Her sa 55-åringen, som har vært Palace-supporter siden barndommen, blant annet:

– Dette må være slutten for spesielle stemmerettigheter og toppfolk i klubber som sitter ved siden av Mr Ceferin, i komiteer de ikke burde være en del av, alle deres privilegier, utregninger som gir dem ekstra penger basert på en individuell oppfatning av historien.

– UEFA må begynne å ta vare på spillet, og slutte å tilfredsstille disse menneskene og forsøke å desperat holde dem på innsiden av teltet, fordi de kommer til å forbli på innsiden nå, uansett hva som skjer.