– Det er ikke mange spillere som har scoret mot Real Madrid på Anfield

I en uke var Andrea Dossena helt i Liverpool.

4. apr 2021 kl 22.01Jens Bessesen

En mars-uke i 2009 opplevde Andrea Dossena sine to store øyeblikk i Liverpool-drakta. Han scoret først det fjerde målet i 4-0-seieren over Real Madrid på Anfield, før han igjen var sistemann på scoringslisten da Manchester United ble slått 4-1 på Old Trafford noen dager senere. 

I et intervju med The Guardian blir han spurt hvilket øyeblikk han likte best av de to.

– Jeg synes det er bedre å score foran egne supportere. Selvfølgelig er det fantastisk å sende hjem motstandernes supportere i stillhet, og spesielt siden det var mot Manchester United og alle kjenner til rivaliseringen mellom de to klubbene. Men når du scorer vil du bare rope og se supporterne hoppe. Ikke mange spillere kan si at de har scoret på Anfield i Champions League mot Real Madrid, sier han til avisen. 

Spesiell atmosfære

Andrea Dossena fikk bare halvannen sesong i Liverpool før turen gikk tilbake til italiensk fotball. Han scoret to mål for klubben, og de var meget minneverdige. 

SENKET UNITED: Noen dager etter kampen mot Real Madrid scoret Dossena igjen. Denne gangen på Old Trafford.

SENKET UNITED: Noen dager etter kampen mot Real Madrid scoret Dossena igjen. Denne gangen på Old Trafford.

Selv om venstrebacken aldri ble noen legende i klubben, har han med seg gode minner fra tiden i Liverpool. 

– Jeg har aldri funnet en atmosfære som Anfield igjen. Jeg husker da jeg varmet opp mot Real Madrid. Det var rart, for jeg hadde aldri opplevd en slik atmosfære. Kanskje bare i hjemmekampen mot United. Du kan kjenne det i luften - supporterne løfter deg opp med sin støtte, sier han. 

– Når jeg ser tilbake på kampen mot Real, kan jeg fremdeles se for meg the Kop og jeg som tenkte «du kan klare det». Det er vanskelig å beskrive hvordan det øyeblikket føltes, sier han. 

Vanskelig periode

39-åringen innrømmer imidlertid at tiden på Anfield ikke gikk som han ønsket.

– Det var vanskelig. Jeg var ikke så ung, jeg var 25 år, men jeg hadde ikke mye erfaring. Jeg skulle ønske jeg i dag kunne fortalt den yngre Andrea at han skulle våget å gå sine egne veier, sier han i dag. 

– I mine beste sesonger jobbet jeg veldig hardt. Det ville seg ikke i Liverpool, og derfor valgte jeg å dra etter et år. Jeg følte ikke jeg var hundre prosent meg selv, sier han. 

I dag er han manager i italiensk Serie D. Han jakter opprykk med klubben Crema. Han sier til The Guardian at han drømmer om en dag å kunne ta over Liverpool, og at han følger nøye med på Jürgen Klopp. 

– Jeg vil lære av ham. Jeg vil lære hvordan han angriper, hvordan han setter opp forsvaret og hvordan laget hans presser. Jeg prøver å ta til meg noen av hemmelighetene hans, sier Dossena og legger til at han skal følge tirsdagens kamp mellom Liverpool og Real Madrid fra sofaen. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]