Egypt fortsetter å mase

Det egyptiske fotballforbundet har ikke gitt opp håpet om å få med Mohamed Salah til OL, selv om de er blitt møtt med taushet av Liverpool.

23. apr 2021 kl 10.38Einar Kvande

Shawky Gharib, treneren for det egyptiske U23-landslaget, bekrefter at det egyptiske fotballforbundet har sendt planene som landslaget har for de olympiske leker til Liverpool, for å finne ut om de får benytte Mohamed Salah i OL.

Onsdag ble det klart at Egypt havnet i en tøff OL-gruppe, hvor de skal møte Spania, Argentina og Australia.

Turneringen i Tokyo starter den 21. juli, og Egypt spiller sin første kamp mot Spania dagen etter. 

– Vi havnet i en gruppe som inkluderer de regjerende europamestrene, de sør-amerikanske mestrene og de afrikanske mestrene, samt laget som tapte finalen i Asia-mesterskapet, har Gharib kommentert til OnTime Sport TV.

– Vi har holdt på med forberedelser en stund, og spilt privatlandskamper mot lag på samme nivå som disse lagene. Vi skal ha et møte med lederen av fotballforbundet, Ahmed Megahed, for å planlegge den kommende perioden. Vi kommer helt klart til å spille flere privatlandskamper før OL, og det blir mot nasjoner som allerede er kvalifisert for mesterskapet. 

Tre overårige spillere

– Vi har ikke den endelige troppen klar ennå. Den 19. mai vil vi sende en spillerliste med 50 navn til FIFA. 

Hver nasjon får stille med tre overårige spillere, og det er her Mohamed Salah kommer inn i bildet. 

– Liverpool har fått tilsendt hele programmet til OL-landslaget, inkludert datoene for kampene våre, byene vi skal spille i, og alt annet relatert til dette, sier 62-åringen.