Elliott ble matchvinner og viste frem denne T-skjorten

En fin gest av unggutten.

16. apr 2021 kl 20.56Arild Skjæveland

Harvey Elliott var inne på laget fra start i kveldens kamp mot Derby County.

Han scoret 2-1-målet etter 66 minutter, dro av seg drakten og viste en T-skjorte der det sto «96 YNWA», for å hedre de 96 som mistet livet på Hillsborough. Torsdag var det 32 år siden tragedien.

Elliott fikk det gule kortet for å ha kastet drakten, og ble tatt av banen etter 83 minutter. Resultatet sto seg, og gjør at Blackburn er nummer 14 på tabellen.

Det var Elliotts sjette mål for sesongen. Han har også 11 målgivende i sin første sesong i Championship. Han har fått mye viktig førstelagserfaring denne sesongen, og dette var den 37. kampen han spilte i. 

Fylte nylig 18 år

Det er ikke rart en har store forhåpninger til unggutten. Allerede som 15-åring debuterte han i Premier League, og det er kun 12 dager siden han hadde sin 18. bursdag.

I februar ble det klart hvor mye de røde må betale Fulham for stortalentet, etter et tribunal bestemte summen.

Det er en kompensasjonssum på 1,5 millioner pund, pluss 2,8 millioner pund basert på hvordan spilleren presterer, og kommende proffkontrakter.

Planen hans neste sesong, er å spille seg inn i førstelagsdiskusjonen på Anfield.

– Jeg kommer til å komme til pre-season og tenke at jeg skal komme inn på dette laget. Uansett hvordan sjansen min kommer, så handler det om at jeg må sørge for at jeg tar den, sa unggutten til CBS Sports tidligere denne måneden.

– Dersom det er behov for meg som innbytter, vil jeg sørge for at det er meg de ser etter. Det handler bare om at jeg er en av de spillerne som kan komme inn eller starte og påvirke en kamp. Det er min posisjon, og rollen min er at jeg skal score og skape. Dersom jeg gjør det, og jobber hardt for laget i tillegg, tror jeg at jeg kan være rundt førstelaget, sier han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]