Fire spillere kan miste en eventuell semifinale

Kampen skal dømmes av en rutinert dommer.

14. apr 2021 kl 13.38Arild Skjæveland

Liverpool har en stor oppgave foran seg når Real Madrid gjester Anfield i kveld. Spanjolene har en 3-1-ledelse fra forrige oppgjør.

De røde må score minst to mål for å ha sjanse til å ta seg til kvartfinale mot Chelsea. Jürgen Klopp har sagt at laget hans må levere en bortimot «perfekt kamp» for å ha noen som helst sjanse.

Liverpool har fire spillere som må stå over den første kampen i en semifinale dersom det skulle gå veien i kveld. Det er Trent Alexander-Arnold, Sadio Mané, Gini Wijnaldum og James Milner.

Alle fire spillerne har to gule kort siden starten av gruppespillet, og må sone én kamps karantene dersom de får sitt tredje kort.

Kortene nullstilles fra første semifinale, slik at en ikke kan dra det med seg videre og miste en eventuell finale, står det i UEFAs regelverk (51.04).

Rutinert dommer

Kveldens kamp dømmes av den rutinerte dommeren Björn Kuipers. Nederlenderen dømte finalen i Champions League i 2014 mellom Real Madrid og Atletico Madrid. Han har også dømt Europa League-finalen to ganger, i 2013 og 2018.

Sist han dømte i Champions League, var da Juventus røk ut mot Porto i mars. Da delte han ut åtte gule og ett rødt kort…

48-åringen har dømt Liverpool fire ganger tidligere. Første gang var mot Debreceni VSC i Europa League i 2009, en kamp de røde vant 1-0.

Han var også dommer da Liverpool spilte 1-1 mot Basel og røk ut av Champions League under Brendan Rodgers i 2014, og da Liverpool slo Hoffenheim 2-1 på bortebane i Champions League-playoffen i 2017. Det var kampen der vertene brente et straffespark og Trent Alexander-Arnold scoret sitt første mål på seniornivå med et nydelig frispark.

Sist Kuipers dømte Liverpool, var mot Barcelona i Champions League i 2018/19-sesongen. Dessverre ikke den kampen, men den første som ble tapt 3-0 på Camp Nou.

Liverpool - Real Madrid spilles kl. 21.00, og vises på TV 2 Sport Premium, Sumo og Viaplay.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]