Formlaget Newcastle vil ankomme Anfield med skadeproblemer

Lørdag kommer Newcastle til Anfield i en kamp som er viktig i begge ender av tabellen, men Steve Bruce vil mangle viktige brikker.

22. apr 2021 kl 12.33Øystein Tronstad

Etter at Newcastle og Liverpool spilte 0-0 i den siste Premier League-kampen i 2020, startet The Magpies 2021 med seks strake nederlag (inkludert FA-cupen). Newcastle vant faktisk ikke en eneste fotballkamp fra 16. desember til 30. januar. 

Den gang så det ut som om nedrykk skulle bli en realitet på St. James’s Park, men på de syv siste har det kun blitt et tap og de to siste er vunnet.

Newcastle har også scoret syv mål alt i april. Det er mer enn de scoret i hele mars og februar til sammen. Plassen er fortsatt ikke trygg, så det vil være alt å spille for når de kommer til Anfield lørdag 24. april.

Kommer med skadeproblemer

Steve Bruces mannskap har, i likhet med flere andre klubber, slitt med skader denne sesongen. Før møtet med Liverpool, som er viktig i begge ender av tabellen, er det flere usikre kort.

Ryan Fraser:
Skotten sto over seieren over West Ham sist med skade. Vingen er usikker til helgas kamp. 

Fabian Schär:
29-åringen er akkurat tilbake på treningsfeltet etter sin kneoperasjon. Det er usikkert om han kan benyttes på banen mer denne sesongen. 

Isaac Hayden:
Midtbanespilleren ble skadet i en situasjon som involverte både hans egen lagkamerat Jonjo Shelvey og Brightons Yves Bissouma forrige måned. Han spiller ikke mer denne sesongen.

Jamaal Lascelles: 
Kapteinen var ikke med da West Ham ble slått sist. Det er ikke klart om han vil kunne komme tilbake på banen igjen før sesongslutt.

Allan Saint-Maximin:
Det franske uromomentet er nylig tilbake fra skade, og har vært sentral i Newcastles oppsving. I 2-1 over Burnley kom han inn etter 57 minutter på stillingen 0-1. I løpet av fem minutter satte han opp utligningen og scoret seiersmålet. Mot West Ham satte han opp det første målet, men måtte forlate banen etter 64 minutter med en hoven ankel.

Liverpool - Newcastle har avspark 13:30 lørdag på TV 2 Sport 1 og Sumo.