The Athletic:FSG kommer ikke til å selge Liverpool FC nå

Superliga-fiaskoen til tross, Fenway Sports Group kommer ikke til å selge nå, spår Matt Slater i The Athletic.

27. apr 2021 kl 11.54Einar Kvande

– Jeg tror ikke noen av amerikanerne som eier klubber som var interesserte i å bli med i superligaen vil selge, uttaler den nye Ipswich-eieren Brett Johnson til The Athletic.

– De vil ligge lavt en stund, og håpe at dette roer seg, sier den Los Angeles-baserte investoren.

Burce Bundrant, som jobbet for Fenway Sports Group i Liverpools kommersielle avdeling før han tok en lignende jobb i AS Monaco, er enig.

– Jeg kan ikke se for meg at noen av superligaklubb-eierne, amerikanske eller andre, vil selge sine klubber på grunn av det som skjedde, bortsett fra de klubbene som allerede var til salgs, sier han.

FSG har sett at verdien av Liverpool FC har tidoblet seg i løpet av de ti siste årene, og vil nok sitte på gullkalven en stund til.

Liverpool-formann Tom Werner har tidligere uttalt at det vil kreve et sinnsykt bud for å overtale FSG til å selge klubben. Liverpool FC gikk med et fint overskudd før koronapandemien, i tillegg til at laget vant trofeer. 

Fikk det som de ville?

Plymouths amerikanske eier, Simon Hallett, tror at de engelske storklubbene fikk det som de ville, selv om superligaen ikke ble en realitet.

– Jeg mistenker at superligaen bare var en avledningsmanøver. De store klubbene har fått det som de ville av UEFA, og ingen har merket det! I de fleste sesonger vil 10 av de 12 klubbene som grunnla superligaen kvalifisere seg for Champions League, og de to UEFA-rankingplassene vil føre til at de to andre også kommer med, sier han.

John Purcell, finansanalytiker med base i London, tror ikke Superligaen vil bli holdt tilbake i særlig mange år før den blir en realitet likevel.

– Vi kunne se dette komme for fem år siden, da vi så at klubbene tapte penger raskere enn de kunne tjene dem. Med amerikanske eiere i disse klubbene vil man ta tak i slike problemer. De vil søke å tjene penger på sine klubber i Europa, uanvhengig av tradisjonene og hva fansen ønsker. Jeg kan ikke skjønne annet enn at dette vil bli en realitet til slutt.