Har satt Keita på spesialprogram

Liverpool håper at midtbanespilleren skal kunne holde seg skadefri over lang tid.

13. apr 2021 kl 11.44Arild Skjæveland

Naby Keita er kanskje det kjøpet under Jürgen Klopp det har vært størst forventninger til. Han kom til klubben for store penger, og de røde betalte 52,75 millioner pund for midtbanespilleren etter å først ha ventet et år på at han skulle komme.

Han har nå fylt 26, og burde vært på toppen av karrieren, men har nok en vanskelig sesong i den røde drakten. Denne sesongen har han kun vært involvert i 16 kamper – og det har kun blitt 714 minutter på banen. Det tilsvarer nesten åtte fulle fotballkamper…

Denne sesongen har han testet positivt for Covid-19, før han noen dager senere testet negativt. Det er stort sett en hamstringskade som har holdt ham ute av spill. Muskelskaden har vært et problem som ikke vil gå bort.

På spesialprogram

Nå vil Liverpool bli kvitt skadene en gang for alle, og har plassert Keita på et spesialprogram. Det melder Melissa Reddy i The Independent

Reddy skriver at Keita har vært på et spesialprogram satt opp at Dr Andreas Schlumberger, for å forhindre at han skal få problemene igjen så ofte.

Liverpool har vært forsiktig i bruken av Keita, og han må gjennom ekstra rehabiliteringsøkter før han blir vurdert, for at han ikke skal bli overarbeidet. Det er håp om at dette vil gjøre at han kommer til å bli mer tilgjengelig i tiden fremover.

Det kom som en overraskelse da Naby kom rett inn på laget i bortekampen mot Real Madrid forrige tirsdag. Det var et grep som ikke fungerte, og Klopp ofret ham med å ta han av banen etter 42 minutter. Mot Aston Villa på lørdag satt 26-åringen på benken gjennom hele kampen.

Liverpool - Real Madrid spilles onsdag kl. 21.00, og vises på TV 2 Sport 1, Sumo og Viaplay.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]