Innrømmer at han ikke likte seg i ny rolle

Fabinho innrømmer at han ikke likte å spille i en uvant posisjon.

3. apr 2021 kl 19.20Jens Bessesen

Etter hvert som skadeproblemene hopet seg opp på midtstopperplass denne sesongen, måtte Fabinho vikariere mer og mer i posisjonen. Mellom Merseyside-derbyet mot Everton 17. oktober og ligakampen borte mot Wolves før landslagspausen i mars spilte ikke brasilianeren en eneste kamp fra start i sin favorittrolle. 

Med Fabinho tilbake på midtbanen mot RB Leipzig og Wolves klarte Liverpool endelig å vinne kamper igjen, og nå sier 27-åringen at det er der han trives best.

Måtte lære å like posissjonen

– Jeg måtte lære å like den nye posisjonen, for jeg likte det egentlig ikke, sier han til Sky Sports før kveldens kamp mot Arsenal.

Fabinho sier at han lærte mye av å spille midtstopper. 

– Takket være lagkameratene forbedret jeg meg og lærte mye om posisjonen, og å lede laget. I den posisjonen kan du se nesten alt, så vi måtte prøve å organisere laget i tillegg, sier han. 

Men det er på midtbanen han trives best. 

– På midtbanen har du mer ballkontakt og du har mer å bety for det offensive spillet enn som midtstopper. Men jeg prøver alltid å beskytte forsvaret uten ballen. Jeg prøver å stenge rom, sier Fabinho.

Trolig får han spille i sin favorittrolle igjen i kveld, når Liverpool gjester Emirates Stadium. Kampen starter klokken 21.00. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]