– Jeg var nok den som ble mest overrasket av alle

Takumi Minamino forteller hvordan han opplevde å bli lånt ut til Southampton på transfervinduets siste dag.

8. apr 2021 kl 08.43Einar Kvande

Det kom som en overraskelse på mange at Liverpool valgte å låne ut Takumi Minamino til Southampton like før januarvinduet stengte. Ikke minst ble hovedpersonen selv svært overrasket.

– Det var etter trening på transfervinduets siste dag, rundt klokken 17.00, tror jeg. Noen karer ringte meg, og så skjedde alt veldig fort, forklarer Minamino til Southamptons offisielle nettside.

– Jeg forventet det ikke i det heletatt, så jeg var nok den som ble mest overrasket av alle da jeg fikk den telefonen.

– Men det var en god følelse. For meg var den en mulighet, og jeg fikk en positiv følelse. Jeg ønsket å ta vare på denne sjansen, så jeg dro til Southampton, forklarer japaneren.

Men det skjedde først etter at han hadde ringt landsmannen Maya Yoshida, og forhørt seg om sydkystklubben med den tidligere Southampton-stopperen.

– Før overgangen ble fullført rundt midnatt hadde jeg en halvtimes samtale med Maya. Jeg spurte ham om laget, manageren og spillerne. Han fortalte meg alt, og pekte på en del positive ting med dette laget. Jeg fikk snakket mye med Maya.

Etter at Liverpool kjøpe ham i januar 2020 tilbrakte Minamino mest tid på innbytterbenken på Anfield, og det var bakgrunnen for at Jürgen Klopp bestemte seg for å låne ham ut til The Saints for resten av sesongen.

– Jeg ville ha elsket å beholde ham, for å ha alternativer. Men Takumi er et langtidsprosjekt, og vi ser et stort potensial i ham. Derfor virker det fornuftig at han nå får spille rundt 17 Premier League-kamper, og kan komme tilbake med mer selvtillit og slike ting. Jeg håper dette blir en vinn-vinn-situasjon, sa Klopp da overgangen var et faktum.

Seks kamper og to mål

Minamino har utvilsomt fått mer spilletid i Southampton enn han ville fått i Liverpool. 26-åringen har spilt flere minutter for The Saints de siste åtte ukene (413) enn han gjorde for Liverpool de første fem månedene av sesongen (289).

Han har scoret to mål på sine seks første Premier League-kamper for sydkystklubben, men han har vært ubenyttet innbytter i to av lagets tre siste kamper.

– For en fotballspiller er det viktigste å få spille. Det hjelper meg å få tilbake selvtilliten. Jeg ønsker å spille enda mer, og jo mer jeg hjelper laget og bidrar til at vi vinner, jo mer vokser selvtilliten min, sier Minamino selv om den saken.

– Det har vært min drøm helt siden jeg var guttunge å spille i Premier League. Jeg nyter det. Nå har jeg bare noen måneder igjen for å hjelpe dette laget, og jeg ønsker å jobbe hardt og bruke mine egenskaper slik at laget kan klatre så høyt som mulig på tabellen. Jeg ønsker bare å hjelpe laget med scoringer og målgivende pasninger så mye som mulig. Jeg er en offensiv spiller, så mitt ansvar er å score mål og spille frem andre. Det er hva jeg fokuserer på.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]