Jota kan endelig få sin første kamp mot Manchester United som Liverpool-spiller

Angriperen gikk glipp av sesongens to første kamper mot Manchester United fordi han var skadet.

30. apr 2021 kl 17.13Einar Kvande

Diogo Jota ser frem til sin første kamp mot Manchester United som Liverpool-spiller. 

– Alle kamper er selvsagt viktige, men når du er Liverpool-spiller er det alltid spesielt å møte Manchester United. Denne kampen er større enn de andre store kampene vi har i Premier League. Så vi ser selvsagt veldig frem til kampen, for vi vet hvor mye den betyr for supporterne, uttaler portugiseren til Liverpoolfc.com.

– Jeg har selvsagt sett en del kamper mellom Liverpool og Manchester United opp gjennom årene. Når du ikke er involvert føler du kanskje ikke hvor spesielle disse kampene er. Til syvende og sist er det enda en kamp for oss, og ser vi på det på den måten blir det kanskje enklere for oss.

Jota gikk glipp av hjemmekampen mot United i ligaen og cupkampen på Old Trafford, fordi han var skadet.

– Dette blir min første kamp mot dem denne sesongen, og den første mot dem for Liverpool. Dessverre gikk jeg glipp av mange kamper, der jeg ikke kunne hjelpe laget. Men nå er jeg klar for å hjelpe til, og søndagens kamp er en v de viktigste vi spiller.

KAMPEN OM FJERDEPLASSEN: Slik er situasjonen ut for lagene som kjemper om tredje- og fjerdeplassen.

KAMPEN OM FJERDEPLASSEN: Slik er situasjonen ut for lagene som kjemper om tredje- og fjerdeplassen.

En stor skuffelse

Liverpools nummer 20 innrømmer at han var svært frustrert etter at de røde kun klarte poengdeling mot Newcastle på Anfield sist helg.

– Det var en stor, stor skuffelse. Det føltes som et tap. Nå snakker jeg kun for meg selv, men jeg tror de andre også følte det slik. I de to siste kampene har vi ledet 1-0 til pause, noe vi også gjorde mot Wolves. Men mot Wolves klarte vi å vinne til slutt. I disse to kampene har vi sluppet inn mål. Andreomgangene har ikke vært gode, og vi slapp inn mål. Da føles alt feil. Nå er vi inne i den siste tredjedelen av sesongen, og vi vet at resultatene er det viktigste. Vi må unngå å bli så passive i andreomgangene, for vi trenger gode resultater.

Liverpool skapte masse sjanser i disse to kampene, selv om det ble poengtap til slutt.

– Alle har lagt merke til de gode førsteomgangene vi hadde i disse kampene. Hadde vi bare satt de sjansene vi skapte da. Men vi ledet bare 1-0, og det viste seg å ikke være nok. Vi ble straffet for alle sjansene vi misbrukte. Men vi må fokusere på det positive, nemlig at vi skapte så mye. Nå må vi forbedre avslutningene våre. Med den kvaliteten vi har i laget, tror jeg vi skal klare det.

Liverpool-spillerne har fem kamper igjen å spille, og har ikke gitt håpet om å kvalifisere seg til neste års Champions League. Da må de røde inn blant de fire beste på tabellen.

– Jeg har nevnt dette siden vi hadde 10 kamper igjen å spille. Dersom vi gjør jobben vår, skal vi klare det. Men nå har vi bare fem kamper igjen, og vi har ikke gjort jobben vår godt nok. Nå er det ikke bare opp til oss lenger. Men dersom vi gjør vår del av jobben, kan vi ikke gjøre noe mer. Vi må gjøre vår del av jobben, og så håpe at de andre resultatene går vår vei. Vi vet det blir vanskelig, men vi må i det minste gjøre vår del av jobben, avslutter Jota.