Vi fulgte pressekonferansenLiverpool har ingen nye skader før møtet med United

Søndag er det storkamp mot Manchester United.

30. apr 2021 kl 13.49Arild Skjæveland

Manchester United spilte semifinale i Europa League torsdag kveld, men heller enn at det kostet krefter, kan andreomgangen kan vært en irriterende vitamininnsprøytning for Ole Gunnar Solskjærs lag. De scoret fem ganger etter pause, og vant 6-2.

Når Liverpool gjester Old Trafford på søndag, trenger de ikke å bekymre seg for semifinalen i Roma neste torsdag, for den er allerede avgjort. 

I Liverpool har vi sett Joel Matip og Virgil van Dijk løpe utendørs denne uken, men ingen av de vil være involvert i søndagens kamp. Det store spørsmålet er faktisk om Nathaniel Phillips blir spilleklar. Han har mistet de to siste kampene mot Leeds og Newcastle med en hamstringskade, og med Fabinho tilbake i midtforsvaret har de røde sluppet inn sene mål og avgitt veldig viktige poeng. Phillips var ikke av spillerne som ble avbildet på trening på onsdag.

Du kan se pressekonferanse på YouTube, eller les alt Klopp sier i denne artikkelen.

Klopp er på plass.

Helgens boikott av sosiale medier

– Jeg er ikke den som har mest erfaring med sosiale media. Jeg har så klart hatt tilfeller der spillere har fått rare ting på sosiale media. Jeg har hatt noen samtaler med guttene da også.

– Verden for en fotballspiller er veldig offentlig. Jeg støtter boikotten så klart. Ting må endres på dette området.

Betydningen av søndagens kamp

– Selv om vi skulle vinne på søndag, og de andre vinner, så endrer det ingenting for oss. Men dersom vi ikke vinner kamper vil vi ikke spille i Europa.

– Vi må vinne.

– Det vil bli en tøff kamp, og intenst. Vi så Manchester United i går kveld, og de er gode! Spesielt dersom du lar dem spille. Jeg er ganske sikker på at United føler de har en sjanse. Begge lag er nødt å vinne, og det er en god oppskrift for kampen.

United får mindre hvile mellom kampene

– Når du spiller torsdag-søndag, så har United blitt vant med det, men det gjør det ikke bedre. Det er en tøff utfordring for dem.

– I dag vil handle om restitusjon, i morgen den andre dagen med restitusjon, og så spiller de. Det er ingen sjanse for å endre ting, men jeg tror ikke de ønsker å endre noe akkurat nå.

Ingen nye skader

– Nei. Alt er det samme, svarte Klopp.

Virgil van Dijks comeback

– Jeg har ikke nok engelske ord til å beskrive det samme flere ganger. Ja, han løper som alle de andre. Henderson løper, Joe løper, Joel løper. Dersom de ikke kunne løpt nå ville det vært veldig dårlig nytt.

– Jeg vet ikke om dere så Virgil løpe rundt eller bare rett frem. Det er langt igjen og mange steg en må gjennom før de kan trene sammen med laget.

Dersom det ikke blir Champions League

– Champions League-spill er enormt for klubben økonomisk. Dersom vi ikke får det til, så er det ikke bra, men jeg tror ikke det vil endre så mye. Fotball var allerede vanskelig før dette, og det vil bli tøft etterpå.

Om å møte United

– Uansett hvilken situasjon du er i, og om du er Liverpool-spiller eller manager, dette er kampen. Er dette det beste stedet å dra etter at vi har sett dem score fem mål på en omgang? Jeg vet ikke. Mye kan skje, og vi må bare sørge for at vi er klare for det.

– De så ganske gode ut i går kveld, og vi må være klare. Men vi har trent bra denne uken.

Mangel på selvtillit

– Vi jobber med selvtilliten, og så kommer det en ny kamp og vi mister det igjen fordi vi har misbrukt sjanser. Vi scorer ikke ofte nok til, men vi skaper nok sjanser til å gjøre det, så det må vi fortsette med. Vi kjefter ikke på guttene. Det handler bare om riktig informasjon.

– Dersom du ikke scorer, slik det har skjedd med oss, så må du komme deg tilbake igjen til disse avgjørende situasjonene og ta riktig avgjørelse. Det er det vi jobber med og snakker sammen om. Vi har hatt en travel uke, men har brukt tiden godt.